Prirodni dodaci prehrani

Od samog nastanka čovječanstva, konzumiramo hranu da bi zadovoljili svoje potrebe, odnosno utažili glad i zadovoljili jezik. Ali, ima nas različitih pa tako i onih koji se ne hrane redovito, preskaču se obroci, jede se na brzinu, hrana se podgrijava u mikrovalnim pećnicama, a zašto je to tako, svaki pojedinac će reći drugačije, a većina će biti onih koji će reći da se nema vremena.

Tada se poseže za uzimanjem raznih dodataka prehrani koji su u slobodnoj prodaji, a da se pri tome uopće nismo ni posavjetovali s liječnikom nutricionistom koja terapija bi bila najbolja za naš organizam. Pa tako možemo reći da je liječenje, odnosno nutriterapija ili pravilna prehrana sastavljena od sljedećeg: uzimanjem dijetetskih proizvoda koji nam pomažu u regulaciji tjelesne težine te kod crijevnih problema, dodaci prehrani unosom vitamina ili oligoelemenata, unosom probiotika, antioksidanata, ulja bogatih polinezasićenih masnih kiselina i uzimanjem esencijalnih masnih kiselina. Sve su to dodaci prehrani koji nam mogu pomoći da bi se bolje i zdravije osjećali.

Nutriterapija se prepisuje od strane liječnika jer je samo ta osoba osposobljena da propiše dobar prehrambeni dodatak. Savjetovanjem s njim, izbjeći ćemo opasnost od predoziranja i metaboličkog poremećaja. Svakim nepromišljenim uzimanjem bilo koje supstance, dovodimo naš organizam u upitno stanje, a čak i u opasnost.

Nutriterapija se temelji na određivanju individualnih potreba organizma za hranjivim sastojcima, kako bi se ponovno uspostavila ravnoteža u organizmu, kako bi se nadoknadili nedostaci vitamina, oligoelemenata, aminokiselina, minerala i masnih kiselina.

Nutriterapijom možemo spriječiti kardiovaskularne bolesti, neurodegenerativne bolesti, osjećaj umora, ako prevladava stres, loša koncentracija, nervoza, možemo spriječiti osteoporozu, rak, probleme s kožom, kosom i noktima, ako imamo problema s nesanicom, probavnih problema, a u kombinaciji s alopatskom medicinom ima uspjeha u liječenju reume, dijabetesa, kod bolova neurološkog podrijetla, poremećaja imuniteta, previsokog ili preniskog krvnog tlaka, kod raznih alergija…

  Fizička aktivnost i zdravlje

Mnogi drevni spisi govore o tome da kombiniranjem namirnica, njihovo pripremanje i njihov odabir, utječe na naše zdravlje, a ako pri tome dodamo i svakodnevno kretanje barem 30 minuta, naš organizam će biti otporniji i zdraviji.

Zbog sve siromašnije prehrane pati cijelo tijelo, a prvi na udaru je probavni trakt, jer od njega potječe naša prva obrana protiv bolesti. Možemo posezati za ekološki uzgojenim namirnicama, ali nažalost i tlo je već dosta otrovano, a time ne možemo nadomjestiti nedostatak hranjivih tvari u prehrani. Iz tog razloga nutriterapija je izvrstan nadomjestak za svim nedostacima. Ali oprez! Dodatak prehrani ne smije nikada zamjenjivati liječenje.

Spomenut ćemo i algu, koja je jedina jestiva alga koja danas raste u vulkanskom, nezagađenom okolišu, poznatom pod nazivom klamatska mikroalga AFA. Zbog iznimno čiste okoline, klamatska mikroalga ima jedinstvenu hranjivu vrijednost i energetski naboj. Dokazano je da klamatska alga potiče rast i cirkulaciju unutrašnjih matičnih stanica koje mogu ukloniti razne poremećaje organa, pa čak i one koje se smatraju neizlječivim. Redovitim uzimanjem tih mikroalgi, pomažemo organizmu da otkloni različite stanične i organske poremećaje.

Foto: YaiSirichai/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU