Kako spriječiti znojenje

Za veliki broj žena znojenje predstavlja veliku napast. No ipak ima osoba koje oklijevaju boriti se protiv te pojave, smatrajući da znojenje predstavlja prirodan način izlučivanja štetnih tvari, pa misle da ako sprečavaju znojenje u njihovom organizmu će se zadržati otrovi. Međutim, moguće je i bez štetnosti za organizam spriječiti jako znojenje, otrovi iz organizma mogu se izlučiti i drugim putem.

Znojenje pod pazuhom

Nema nikakvog razloga da se ne sprečava znojenje ispod pazuha koji ostavlja ružan trag na odjeći, a osim toga, izaziva jako neugodan miris. Prije svega odstranite dlačice ispod pazuha, bitno je da često ispirete i nanosite deodorant. Koža obično dobro prima sredstva protiv znojenja, postoje dva tipa. Jedne zatvaraju pore, a druge neutraliziraju neugodan miris.

One koje suzbijaju znojenje, odnosno zatvaraju pore, dobro djeluju samo ako se dobro upiju u kožu. Prema tome prvo treba oprati mjesto na koje će se ovakvo sredstvo nanijeti, zatim stavljenom sredstvu treba dati vremena da se upije i da se osuši. U protivnom, znoj će izbiti još prije nego što sredstvo počne djelovati. Sredstva za suzbijanje neugodnog mirisa možete upotrijebiti prema potrebi, u svakom slučaju uvijek kada se presvlačite. Ako vam je koža preosjetljiva i ne podnosi ovakva sredstva, onda se što češće perite i popudrajte.

Ukoliko vam na odjeći ostaju mrlje od znoja provjerite kako ih možete najlakše odstraniti:

[fvplayer src=’http://vimeo.com/93371197′ splash=’http://www.savrsena.hr/wp-content/uploads/2014/05/mrlje-od-znoja.jpg’]

Znojenje nogu

Žene koje pate od obilnog znojenja pod pazuhom, obično pate i od znojenja nogu. Ono se najčešće pojavljuje kod živčano bolesnih žena, a katkad kod onih koji boluju od endokrinih poremećaja. U tom slučaju obratite se specijaliziranom liječniku. Znojenje nogu koje nije uzrokovano endokrinim poremećajima, može se spriječiti kupanjem nogu u vodi, s dodatkom orahovog ulja ili hrastovog lišća. Umjesto običnog sapuna, koristite katranov.

U slučaju pretjeranog znojenja, perite noge dva do tri puta dnevno, a vodi dodajte 0, 10 grama kalijeva premanganata. Kako biste neutralizirali neugodan miris koji izaziva znojenje nogu, stavite u cipelu umetak od vate.

Također možete napraviti mirisni puder za stopala, a u nastavku pogledajte kako:

[fvplayer src=’http://vimeo.com/95143514′ splash=’http://www.savrsena.hr/wp-content/uploads/2014/03/mirisni-puder-za-stopala.jpg’]

Foto: benicce/Shutterstock

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU