back to top

Koštice lubenice kao lijek

Osim što je osvježavajuća u ljetnim mjesecima, lubenica je i vrlo zdrava, a posebno njezine koštice. Koštice lubenice ljudi najčešće bacaju, a da niti ne znaju koliko su korisne i zdrave.

Kako bi se iskoristila sva korisna svojstva iz koštica, potrebno ih je peći, kuhati ili samljeti. Koštice lubenice pomažu kod pojave crijevnih parazita, kod normalnog rada digestivnog trakta i u liječenju raznih upala, te bolesti kao što je žutica ili morska bolest.

Za probleme s mjehurom ili bubrezima preporučuje se jedan odličan prirodni recept od koštica lubenice. Prirodni lijek možete napraviti tako da 4 žlice svježih koštica lubenice sameljete pa ih prokuhate na 15-ak minuta, u dvije litre vode. Dobiveni lijek rasporedite na dva dana, pa ga pijte, a treći dan napravite pauzu. Nekoliko tjedana ponavljate ovaj postupak, s pauzama.

Osim za liječenje raznih bolesti koštice lubenice mogu biti i odlične zdrave grickalice. Dobro operite koštice lubenice, pa ih stavite na papir da se posuše. Kada se posuše u potpunosti, stavite ih pećnicu na 25 minuta, pa ih pecite na laganoj temperaturi. Pomiješajte malo soli s vodom, pa za vrijeme pečenja pošpricajte koštice lubenice.

Jednu od najdosadnijih bakterija, E.Coli možete pobijediti uz pomoć koštica od lubenice. Sve što trebate je osušiti 40 koštica lubenice, pa ih zdrobite. U litru vode stavite 40 zdrobljenih sjemenki i kuhajte 10-ak minuta. Gotovu tekućinu ohladite i pijte svaki dan.

Pijte litru ove tekućine svaki dan, kroz nekoliko tjedana, sve dok bakterija potpuno ne nestane. Ovaj lijek mogu konzumirati i djeca i odrasli.

Za muškarce koji imaju problema s prostatom, koštice od lubenice su odličan lijek. Lijek možete napraviti tako da dvije žlice sušenih koštica lubenice sameljete i prelijte s pola litre kipuće vode. Ostavite lijek da odstoji pola sata, pa popijte. Konzumirajte ovaj lijek nekoliko tjedana, a prve rezultate ćete primijetiti već nakon nekoliko dana.

Foto: Beyond silence/Wikimedia

DRUGI UPRAVO ČITAJU