back to top

Mame koje ne rade

Mame domaćice se uglavnom uzimaju zdravo za gotovo, te ih se zamišlja kao žene koje samo peru, kuhaju, spremaju, itd. No, niti jedna majka domaćica zapravo ne obavlja samo kućanske poslove. Mnoge majke domaćice imaju neki honorarni posao, kao što se istovremeno brinu i o djeci, kućanstvu, itd.

Mnogi misle kako samo određeni tipovi žena mogu biti domaćice, ali to nije nimalo točno. Nema osobe koja je stvorena kao savršena domaćica. Mnoge obitelji se odlučuju da majka ostane kod kuće iz raznih razloga, koji ili odgovaraju najbolje toj obitelji, ili jednostavno nemaju drugog izbora.

Majke koje su domaćice nisu stalno kod kuće, te mnogi imaju krivo mišljenje ako tako misle. Domaćice razvažaju svoju djecu na razne aktivnosti, a isto tako neke od njih i same upišu neke tečajeve, ili imaju organizirana druženja s prijateljicama, pa nisu stalno kod kuće.

Isto tako je puno ljudi koji misle kako domaćice samo troše novac koji je njihov suprug teško zaradio. To naravno nije tako! Domaćice samo upravljaju budžetom jer znaju koje su potrebe svakog člana njene obitelji, te ih ona zna najbolje zadovoljiti. Isto tako to što je doma ne znači da nije zaradila novac, jer je domaćica najteži posao koji žena može raditi, koji traje 24 sata, a koji je najmanje plaćen.

Mnogi misle kako se domaćice igraju sa svojom djecom cijeli dan. Ali i to je daleko od iste, jer one nažalost nemaju vremena za cjelodnevnu igru, nego se moraju baviti i drugim stvarima u kućanstvu.

I ne, domaćice nisu ovisne o svojim partnerima, više su oni ovisni o njima. Partneri se međusobno nadopunjuju, te stvaraju jedan tim. Dok jedan zarađuje, drugi obavlja kućanske poslove. Tako da nemojte živjeti u zabludi misleći kako su one ovisne o partneru i novcu koji on zarađuje.

  Kako pohvaliti dijete

Mnogi su razmišljanja da su domaćice neobrazovane, ali to ne mora uvijek biti tako .Mnoge su završile i visoke škole, ali jednostavno su odlučile da je ostanak doma s djecom nešto što im više odgovara u životu.

Foto: Sergej Khakimullin/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU