back to top

Mršavljenje po tipovima građe

Svi mi imamo osjećaj da kada se debljamo sve ide na određeni dio tijela. Tako jedni kukaju kako im sve ide u trbuh, nekima ide u bedra, a trećima na neko skroz treće mjesto. Nikada se ne debljamo ravnomjerno. To nije slučajno, a najčešći je razlog način života.

Primjerice, ako netko previše jede, hrana će mu se taložiti na jednom području, dok vam se u pravilu ako se dovoljno ne krećete kilogrami i masti talože na nekom drugom području. Evo o čemu se točno radi.

Debljina zbog prevelikog unosa hrane

Volite jesti i svjesni ste toga da vaš izbor namirnica i nije nešto posebno zdrav. No, rezultat je višak kilograma na području trbuha i prsa. Ako i počnete vježbati, a nimalo ne promijenite svoje prehrambene navike, teško ćete skinuti višak jer je ključ svega u promjeni prehrane. Onoga trenutka kada počnete zdravije jesti, i kilogrami će se početi topiti.

Debljina zbog manjka tjelesne aktivnosti

Niste tjelesno aktivni pa vam se svaka kalorija lijepi za donji dio tijela, bilo da se radi o donjem dijelu trbuha ili bedrima. To najviše dolazi do izražaja kod onih ljudi koji su fizički bili aktivni, rekreirali se redovito ili pak bavili nekim sportom, a onda su iz nekog razloga prestali.

Debljina uzrokovana lošom cirkulacijom

Loša cirkulacija također može biti uzrok debljine pa takve osobe vrlo često imaju problema s otečenim nogama. No, i to se može prevenirati i to aktivnim načinom života koji uključuje redovitu tjelesnu aktivnost te zdravijom prehranom.

Debljina zbog nezdravih navika

One žene koje puše, redovito piju alkohol, a k tome još i sjede veći dio dana, sklone su imati veću stražnjicu i noge. Ako se baš ne možete riješiti cigareta ili te čašice vina dnevno, što bi bilo najbolje rješenje, onda pak počnite šetati, trčati, ići na aerobik ili se baviti bilo kakvom vrstom rekreacije.

Foto: taramara78/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU