back to top

Najbolja njega kose u jesen

Pazite li na zdravlje svoje kose? Lijepe, sjajne i zdrave vlasi su poželjne i uvijek lijepa slika koju svatko voli promatrati, jer osoba koja je zadovoljna svojim izgledom isijava posebnu energiju koju mnogi mogu osjetiti. Zbog toga je važno da pazite na njegu svojih vlasi jer vam sigurno nije svejedno hoćete li se zbog “bair hair daya” osjećati dobro ili loše.

Bez obzira na ljeto, zimu, proljeće ili jesen važno je da ne zaboravite na posebne maske, šampon, regenerator i mnoge prirodne maske za kosu koje možete napraviti sami od namirnica koje inače koristite u svom domaćinstvu. Koliko je dobro ponekad nabaviti poseban pakung u specijaliziranim dućanima, tako je važno da svojoj kosi priuštite i ono najprirodnije.

Kada temperature počinju polako padati i više nije poželjno hodati u kratkim rukavima, važno je da se osim tople odjeće pobrinete i za njegu kože i kose te pripremite svoje tijelo za hladne dane. Nažalost koliko god jesen može biti lijepa promjenama boja lišća u prirodi, toliko može biti i odbojna za vaše vlasi jer u to vrijeme kosa najviše opada.

Neki opadanje kose povezuju s manjim brojem sunčanih sati jer očito je kako sunca ima manje, dok drugi razlog vide u hormonima. Iako smanjeni broj kose ne treba predstavljati zabrinutost, ako želite biti sigurni da vam neće pasti više vlasi nego što bi trebalo, važno je da ponekad kosi priuštite tretman.

Tretman za ljepotu možete napraviti sami kod kuće uz pomoć ulja čička. Utrljajte ga nježno u svoje vlasi i pričekajte nekoliko minuta te nakon toga operite kosu šamponom i regeneratorom. Bit će dovoljno jednom tjedno, a ako imate vremena i volje možete to činiti i češće.

  Krede za kosu

Tijekom jeseni i zime problem može biti suha i naelektrizirana kosa, a da bi uspjeli smanjiti elektricitet potrebno je nabaviti poseban vosak za sjaj ili ulje, koji će vam pomoći održati frizuru bez da izgledate kao da vas je netko prikopčao na struju. Uz spomenute savjete kosa će u jesen biti podjednako privlačna kao što je bila i ranije.

Foto: Trifonov Igor/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU