back to top

Najbolje vrijeme za dijetu

Ljeto je idealno vrijeme da  napokon stanete na kraj suvišnim kilogramima i odlučite se za neku od dijeta. Stoga, ako se još uvijek dvoumite hoćete li započeti s dijetom, svakako recite da.

Čak ako idete i na godišnji odmor pa se bojite da nećete moći provesti dijetu, to je itekako moguće. Jest ćete normalno, ali ćete voditi računa što jedete i to je zapravo cijela filozofija.

Ako se ipak još uvijek dvoumite, onda je krajnji čas da vam kažemo što to ima u ljetu, a da će vam pomoći skinuti one šlaufiće na trbuhu.

Jedete količinski manje i laganiju hranu

Ljeti je vruće i nikome se baš ne da ni jesti, ali ni kuhati. Sigurno ste primijetili da ne radite ljeti palačinke, da jedete više voća i povrća kojem je sezona ljeti. Neka se upravo to ljetno voće i povrće poput tikvica, mahuna, rajčica, lubenice, patlidžana, breskvi, marelica… nalazi na vašem stolu. Radi se o mahom zdravim namirnicama kojih doslovno možete jesti na kilograme i nećete se udebljati.

Od svega toga možete napraviti i zdrave salate koje će vas zasititi, ali neće vam teško pasti na želudac jer se radi o laganoj hrani. Ljeti sigurno ne posežete za kobasicama i masnim teškim burekom od kojeg kasnije ne možete disati.

Više se krećete

Ako ste na moru, plivate, ako niste na moru sigurno u vašoj blizini postoji bazen ili rijeka pa možete ići na plivanje. Plivanjem se gubi dosta kalorija jer su svi mišići uključeni u proces. Isto tako, ljudi su ljeti više vani, tako da se više krećete, a da možda i ne shvatite da je tome tako, što je zapravo odlično.

3. Pijete više tekućine

Ljeti se više pije, a to vam može stvoriti osjećaj sitosti pa uopće ne skužite da ste gladni. Stalno vam je bočica vode u ruci i to zavara želudac, naravno u pozitivnom smislu. Nikako nemojte preskakati obroke, ali oni će sigurno biti zdraviji i manji.

Foto: Evgeny Karandaev/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU