Najčešći ginekološki problemi

ginekološki problemi

Kako bi bili sigurni da su vaši reproduktivni organi zdravi, te kako bi kontrolirali svoje intimno zdravlje, trebate posjećivati ginekologa jednom godišnje. Posjete ginekologu jednom godišnje vas može spasiti od raznih ozbiljnih bolesti pa to pokušajte prakticirati.

Što se tiče reproduktivnih organa i intimnih dijelova tijela, možete osjetiti i ne morate osjetiti da nešto nije u redu. Neke bolesti ćete moći primijetiti putem raznih simptoma, dok druge bolesti se počinju tiho širiti, te ih ne možete primijetiti ako ne posjetite ginekologa.

Ako vam se primjerice desi krvarenje za vrijeme seksualnog odnosa, te u vrijeme kada nemate mjesečnicu, trebate pod hitno posjetiti liječnika, jer je to siguran znak da nešto nije u redu. Nemojte čekati, jer čekanjem možete samo pogoršati stanje.

Ako osjetite oštru bol na mjestu maternice ili na vagini, može biti da imate problema s nekom vrstom infekcije, koju samo ginekolog može utvrditi. Ako imate problema s infekcijom, pokušajte se što prije naručiti na ginekološki pregled, jer ako se infekcija ne počne brzo liječiti, može se proširiti, nakon čega će ju biti teže liječiti.

Ako vam mjesečnica kasni, a da to nije slučaj inače, znači da nešto nije u redu. Ili ste u drugom stanju ili imate neki ginekološki problem. Kako god, najbolje bi bilo da se što prije obratite svome liječniku, a ako ne možete dočekati pregled, napravite test za trudnoću kako bi znali o čemu se točno radi.

Koji god od ovih simptoma vam se javili, ne smijete paničariti, jer s panikom nećete ništa postići. Ono što trebate napraviti je javiti se liječniku i smireni čekati pregled. Najčešće nije ništa važno, ali radije se pregledajte kako bi bili sigurni.

  Život nakon infarkta

O čemu god da se radilo, pametnije je što prije otići liječniku, jer što se prije otkrije uzrok, i krene liječenje, to ćete prije biti zdravi. Uvijek je bolje spriječiti nego liječiti.

Foto: Gergely Zsolnai/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU