back to top

Njega grudi

Danas je postalo sve modernije ne nositi grudnjak. To se često događa kod osoba koje si zbog estetskih razloga to ne bi smjele priuštiti, ali i osobe koje zbog zdravstvenih razloga ne bi smjele sebi to dopustiti. naime, grudi nisu sastavljene od mišića već su skup žlijezda. Nošenje grudnjaka vrlo je važno jer grudnjak podržava grudi. Tako grudnjak ima, uz estetsko opravdanje, i ono medicinsko, a nije samo ukras ili modni krik.

Morate znati da nenošenje grudnjaka donosi niz negativnih posljedica. Ne možete promijeniti veličinu grudi, odnosno jesu li one male ili velike, ali možete zadržati njihov lijepi oblik, a to je stvar vaše osobne brige oko grudi.

Pročitajte par savjeta oko toga na što biste trebali pripaziti kod njege grudi.

1. Masirajte grudi kružnim pokretima i to suhom ili vlažnom rukavicom. Pritom pripazite da ne dodirujete osjetljivo područje oko bradavica.

2. Svakoga dana kod tuširanja, kružnim pokretima naizmjence tuširajte grudi toplim pa hladnim mlazom. Ponovite radnje najmanje četiri puta.

3. Nakon što se grudi lagano obrisali, umasirajte losion ili emulziju za tijelom, također kružnim pokretima. Tako ćete paziti da se koža previše ne razvuče.

4. Jednom tjedno preporučuje se umasirati blagi losion koji će djelovati osvježavajuće, a u isto vrijeme će pospješiti cirkulaciju.

5. Svakako u vašu životnu rutinu uključite i bavljenje nekim sportom ili nekom vrstom tjelovježbe. Sve to će malo naprezati mišiće grudnog koša. Dakle, plivanje, igre loptom, pilates ili tenis pomoći će vašim grudima da budu lijepe i čvrste.

Također, morate znati da je vrlo važno za lijepe grudi i držanje tijela. Ono mora uvijek biti uspravno pa poradite na pravilnom držanju tijela. Pazite da naglo ne dobivate na težini i ne gubite jer takvo variranje kilograma negativno utječe na grudi koje su jako osjetljive.

  Prirodno sjajilo za usne

Mnoge žene danas posežu i za pomoći plastične kirurgije koja može puno pomoći u nekim deformacijama grudi. Ipak jako je važno prilikom toga odabrati vrhunskog stručnjaka kako ne bi došlo do nekih komplikacija. Dobro je znati da pokušate izbjegavati sunčanje grudi jer UV zrake mogu biti jako štetne za njih. Zaštitite ih s gornjim djelom kupaćeg kostima.

Foto: Artem Furman/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU