Njega nakon poroda

Mame nakon poroda rijetko pomišljaju na sebe, uz svu zbrku koja im se stvori dolaskom novog člana obitelji. Osim silnih obveza koje imaju, one su i umorne, i nemaju kada se posvetiti sebi. No, kako bi to promijenili i kako bi bile lijepe i osjećale se lijepo i nakon porođaja, u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta.

Koliko god je teško i naporno imati malu bebu, toliko je to i jedno prelijepo iskustvo, koje se ne može mjeriti s ničim. No, kako bi i u tom periodu napravili nešto za sebe, i kako bi podigli svoje samopouzdanje važno je da prakticirate neke od sljedećih trikova.

Važno je da i u ovom periodu, kada nemate niti 5 minuta za sebe, ipak svako jutro odvojite vremena te svom licu pružite barem minimalnu njegu. Važno je da se ujutro nakon spavanja lijepo umijete te da na lice nanesete hidratantnu kremu, kako bi vaša koža bila lijepa, njegovana i hidratizirana.

Kako bi se osjećali baš posebno, te napravili uspomenu sebe i bebu za cijeli život, savjetujemo da se sredite, te da dogovorite fotografiranje kod profesionalnog fotografa. Takve fotografije bit će vam lijepa uspomena za cijeli život, te ćete se i usred bijelog dana osjetiti kao diva.

Svi znaju koliko novopečene majke imaju kućanskih poslova koji stoje neobavljeni i koji čekaju jer nemate vremena na njih pomisliti, a kamoli ih napraviti. Olakšajte si i zatražite pomoć bliske osobe! Ne ustručavajte se zatražiti pomoć, te se ne ustručavajte odmoriti dok vam ta osoba pomaže. Nekada se u slobodno vrijeme dok beba spava, morate posvetiti i sami sebi, pa čak ako to bude bilo i spavanje, koje će vam itekako dobro doći za svjež i zdrav izgled.

  Poze za začeće

Oblačite se udobno i sukladno svojoj liniji. Normalno je da imate viška na trbuhu, kao što je i normalno da trenutno nemate tijelo kakvo biste željeli, ali da bi se ugodnije osjećali, oblačite se u skladu sa svojom linijom, što znači udobno!

Foto: gpointstudio/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU