back to top

Umor nakon poroda

Svaka majka jako dobro zna što znači svaki dan biti umorna. Ako ste i vi jedna od umornih majki, znate li kako si pomoći ? Kako smanjiti umor i što napraviti kada ste umorni? Odgovore na ova i slična pitanja donosimo u nastavku.

Ako ste premoreni svakodnevno, znači da pod hitno nešto u svom životu trebate promijeniti. Ispitajte dio po dio vaših svakodnevnih aktivnosti, kako bi znali na čemu trebate poraditi i što trebate promijeniti.

Od dana kada postanete majka, svi će vam dijeliti razno razne savjete o odgoju i majčinstvu, a neki od njih će biti i negativni. Kako svi ti savjeti ne bi utjecali na vaše samopouzdanje, pokušajte ne trošiti svoje misli i energiju na njih. Jednostavno neka vam na jedno uho uđu, a na drugo izađu, te raditi sa svojim djetetom onako kako vi to želite, jer ste vi njegova majka.

Kada god vam je potrebno, morate zatražiti pomoć. Nikada se ne smijete ustručavati zatražiti pomoć, posebice ako imate malu bebu. Ljudi vam se neće ponuditi za pomoć jer svatko živi svoj život pa se niti ne sjete, ali zato vi sami morate zatražiti. Ako pak vi mislite da sami morate sve napraviti, morat ćete prestati tako razmišljati i prihvatiti tuđu pomoć, kako bi si olakšali.

Svaki dan se barem jedan dio dana odmorite od tehnike. Pod odmaranjem od tehnike znači da se trebate maknuti od kompjutera, laptopa, mobitela… Tehnologija je glavni krivac za oduzimanje dragocjenog vremena pa kada ćete napokon imati malo vremena za odmor, odmorite i ostavite tehniku sa strane.

Svaka majka mora misliti na sebe i svoje zdravlje, kako bi bila od koristi svome djetetu koje ju treba svakodnevno. Stoga vam savjetujemo da spavate dovoljno, počnete se zdravo hraniti i vježbate. Ako ćete usvojiti ove zdrave navike osjećat ćete se bolje, te ćete imati više energije za obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

  Čajevi za spavanje

Kako ne bi prolupali od umora i obveza, posvetite se ponekad i svojoj kreativnoj strani, što znači da se počnete baviti i nekim hobijem koji neće imati veze s majčinstvom i svakodnevnim obvezama.

Foto: Nina Buday/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU