back to top

Njega obojene kose

Obojena kosa zahtijeva poseban oblik zaštite. Razlog za to je taj jer je ona sama po sebi više suha nego kosa koja se ne boja. Bojanje kosu isušuje, a da bi njezinu hidrataciju zadržali na poželjnoj razini, potrebno ju je hraniti.

Najbolje su prirodne maske s medom i jajima, no postoji i niz već gotovih maski, seruma i ulja koje će vašoj kosi dati potrebnu njegu.

Često pranje kose

Žene najčešće griješe pa misle da će kosu koju peru svaki dan adekvatno njegovati. No, to je potpuno pogrešno viđenje stvari, kosa se tako oštećuje. Radije je namažite, a ako mislite da je stalno masna rješenje može biti šampon za suho pranje.

Sušenje kose različitim aparatima

Žene danas koriste različite preparate za kosu i to dosta često. Pegla, uvijač, sve to dodatno oštećuje kosu, a najviše onu obojenu. Obvezno imajte sredstvo koje štiti kosu od peglanja ako se peglate.

Izlaganje suncu

Ista stvar kao i kod izlaganja kose preparatima koji rade pod visokim temperaturama je i izlaganje suncu i visokim ljetnim temperaturama. To će isušiti kosu, koja je i sama već dovoljno suha jer je obojena, pa ju je stvarno stalno potrebno hraniti. Još ako je pritom u pitanju i kupanje u moru, sol će samo pospješiti proces isušivanja. Pojačan intenzitet brige je u ovom slučaju i više nego nužan.

Često bojanje

Osim prečestog pranja žene koje boje kosu nerijetko pretjeraju i sa stalnim bojanjem. Kao prvo, ne morate uvijek bojati cijelu glavu, štoviše, to se nikako ni ne preporučuje. Bit će dovoljno da obojite izrast, ostatak kose ima već dovoljan sloj boje. Ne trebate se bojati da neće poprimiti istu nijansu ili nešto slično , ako koristite određenu boju, takva vam je nijansa već na kosi. Ako pak radite neku rigoroznu promjenu, stavljate pramenove, ili potpuno novu boju, onda će biti dobro da to napravite kod stručnjaka koji će na adekvatan način pri bojanju zaštititi vašu kosu.

  Priprema kose za ljeto

Foto: Voyagerix/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU