back to top

Njega osjetljive kože lica

Svaki tip kože zahtijeva posebnu pažnju i povećanu njegu tijekom ljeta. No, koža koja je sama po sebi specifična i osjetljiva, zahtijeva dodatnu njegu. Kako vaša koža ne bi patila zbog povišenih temperatura ne smijete zaboraviti na neke osnove njege koje svakodnevno trebate raditi.

Posebni kozmetički preparati

Nije svaka šminka za svaki tip lica. Posebno pazite kod kupovine šminke jer ipak se radi o nečemu što ćete stavljati na lice. Ne kupujte ništa bez prethodnog testiranja na koži. Ovo posebno vrijedi za kupovinu pudera i korektora. Veliku pozornost obratite i na rok trajanja šminke, bilo da se radi o puderu, korektoru, maskari, sjenilu ili šminki.

Svakodnevno čišćenje lica

Nemojte zaboravljati skidati šminku prije spavanja, bez obzira koliko umorni bili. Osim što nije zdravo i šteti koži, isušuje je i zatvara joj pore. Zato izaberite neki nježni hidratantni tonik koji će prije spavanja, ne samo skinuti šminku s vašeg lica nego i umiriti vašu kožu koja će se onda sasvim oporaviti preko noći. Čišćenje kože je najbitniji dio održavanja kože lijepom i čistom. Nakon čišćenja namažite lice hidratantnom kremom. A svakako je dobro namazati je i ujutro prije izlaska na zrak i jako sunce.

Ne dirajte lice prljavim rukama

Ruke su nam izložene nepovoljnim vanjskim utjecajima i to stalno. Rukama se koristimo u javnom prijevozu, nosimo vrećice, diramo svašta što baš i nije pretjerano čisto. A onda s tim istim rukama diramo lice. To svakako treba izbjegavati. Sjetite se oprati ruke nakon dolaska kući kako ne biste na lice prenosili različite bakterije i nepoželjne klice.

Tuširanje u mlakoj vodi

Iako vam zimi godi topao tuš, a ljeti hladan, nemojte ići za tim. Voda kojom se tuširate i umivate lice neka uvijek bude mlaka, bez obzira na temperaturu zraka. Svakoj koži, a osobito onoj osjetljivoj, takav tretman najbolje odgovara.

Foto: Leonid and Anna Dedukh/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU