back to top

Zubne paste i četkice

Upotrebljavati zubnu pastu važno je zbog njezinog sastava. Ovisno o sastavu, paste mogu služiti za sprječavanje karijesa, pomoć prilikom upale mekih tkiva (gingivitis), preosjetljivosti i drugih stanja. Koja je za vas najbolja posavjetujte se sa stomatologom.

Većina onih u dentalnoj struci djeli mišljenje da je četkica sa mekanim vlaknima najbolja za zube i održavanje oralne higijene. Mekana vlakna četkice će kvalitetno uklaniti plak sa zubiju i ujedno nježno izmasirati desni, a da neće napraviti štetu na istim. Četkica sa manjom glavom prikladnija je prilikom četkanja stražnjih teško dostupnih zubi.

Samo četkanje mekanom četkicom bit će dovoljno za dobru oralnu higijenu. Naime kvalitetna mekana četkica ima gusto položena vlakna jedno uz drugo pa se sa svakim pokretom ukloni puno više plaka (naslaga), a ujedno je dovoljno nježna da možete u istom pokretu izmasirati i desni.

Električna četkica je jedan od kvalitetnih oblika održavanja higijene ali po mojem mišljenju ne i potpun. Naime sa elektičnom četkicom možemo odlično ukloniti plak sa površine zuba, ali ne možemo izmasirati desni što nikako ne smijemo izostaviti.

Foto: freeimages.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU