back to top

Prirodno poticanje laktacije

Prirodno poticanje laktacije je izazov za mnoge majke.

S rođenjem djeteta javljaju se mnogi problemi novopečenim majkama. Jedni od problema su i dojenje, koje muči 90 posto majki, te koje neke od njih jednostavno ne uspijevaju nastaviti, misleći kako nemaju dovoljno mlijeka.

Ako ste i vi u uvjerenju da nemate dovoljno mlijeka za svoju bebu, znajte da ste u krivu, te da se mlijeko može i prirodnim putem potaknuti na veću proizvodnju.

Najčešći uzroci za nedovoljno stvaranje mlijeka u grudima su neadekvatna hrana i neadekvatno piće. Osim hrane i pića na proizvodnju mlijeka mogu utjecati i visok nivo stresa, umor, kao i nedovoljno dojenje bebe ili pak previše dojenja u prekratkom vremenu.

Najbolja i najzdravija hrana za vašu bebu je vaše mlijeko, te od majčinog mlijeka za bebu ne postoji bolja hrana. Najmanje razdoblje koje je bebi potrebna vaše mlijeko je prvih godinu dana, zato je od velike važnosti da se potrudite da svojoj bebi to mlijeko i osigurate.

Svi hranjivi sastojci koji su bebi potrebni se nalaze u majčinom mlijeku, kao i sva antitijela koja se nalaze u mlijeku, a koja su potrebna za zaštitu protiv raznih infekcija kojima je dijete izloženo.

Zbog dojenja će majka brže gubiti kilograme, a kasnije u životu će joj pomoći da bude otpornija na bolesti poput raka jajnika ili raka dojke. Kako bi na prirodan način svojoj bebi osigurali dovoljno mlijeka, trebate isprobati neke trikove. – (Prirodno poticanje laktacije)

Pijte puno tekućine, najbolje vode, te redovito koristite tehnike za smanjenje stresa! Šetajte što više, te si priuštite vrijeme samo za sebe. Neka vam vaši bližnji pomognu što više, kako bi se mogli prilagoditi novoj situaciji, te kako bi mogli steći rutinu. – (Prirodno poticanje laktacije)

Hranite se zdravo, te u organizam unosite oko 2500 kalorija na dan. Spavajte što više, te kada god vam se pruži prilika pokušajte odmoriti. Dojite bebu što češće kako bi se mlijeko što više proizvodilo. – (Prirodno poticanje laktacije)

DRUGI UPRAVO ČITAJU