Proizvodi za ljeto

Jedno od najomiljenijih godišnjih doba je ljeto, no ipak ono zahtijeva posebnu njegu kože. Kako bi svoju kožu adekvatno zaštitili te joj pružili potrebnu njegu, u nastavku vam donosimo proizvode koji svakako morate imati za vrijeme vrućih dana.

Dezodorans je neizostavan ljetni proizvod koji vam je potreban u vrućim danima kada je znojenje pojačano. No osim za područje pazuha, dezodorans možete iskoristiti i kako bi smanjili iritacije između butina, koje nastaju prilikom nošenja haljina, kratkih hlačica i suknji. Dezodorans jednostavno utrljajte između butina i riješili ste problem.

Kako bi smanjili iritaciju bikini zone od pretjeranog depiliranja za vrijeme ljetnih mjeseci, preporučuje se na područje bikini zone staviti nekoliko vrećica čaja od kamilice.

Bebi ulje će spriječiti iritaciju kože prilikom depiliranja, a sve što trebate napraviti je prilikom depiliranja na kožu staviti bebi ulje, pa krenuti s depiliranjem.

U slučaju uboda ose ili pčele, uvijek vam može pomoći tableta aspirina ili andola. Jednostavno samo na bolno mjesto od uboda insekta stavite navlaženu tabletu i za nekoliko sekundi bol će prestati.

Koljena, laktovi i pete su dijelovi kože koji su zadebljani i kojima je potrebna posebna njega. Kako bi ih održavali mekima, na njih svakodnevno mažite malo vazelina.

Kako bi se riješili pijeska koji se ne želi maknuti s vaše kože, jednostavno samo na kožu nanesite bebi puder i sav pijesak će nestati.

Nakon depilacije britvice očistite maslinovim uljem, koje će im produljiti vijek trajanja.

Zaledite aloe veru, tako da je sipate u posudicu za led. Ako vas opeče sunce s ledenim kockicama aloe vere ublažite opekotine.

Osim gore navedenih proizvoda, za vrijeme ljetnih mjeseci obvezno koristite laganiju šminku, te je koristite što manje kako bi vam kože mogla disati. Izbjegavajte korištenje pudera i jakih tonova, jer su ljetne boje pastelne.

Ne zaboravite na kožu svakodnevno nanositi kremu sa zaštitnim faktorom, kako bi je zaštitili od sunca.

Foto: brickrena/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU