Pripreme za ljeto

Koliko god neki savjeti za ljeto postali pravila, ipak nisu svi točni, te se ne trebate svih strogo pridržavati kako bi bili sigurni da će sve biti u redu. U nastavku vam donosimo koje su sve ljetne tvrdnje istinite, a koje ne.

Ako i dalje mislite da zaštitni faktor 30 štiti puno više od zaštitnog faktora 10, onda se varate, te bi što prije trebali prestati tako razmišljati. Veći zaštitni faktor će samo nešto malo dulje vremena štititi kožu od sunca, za razliku od kreme s manjim zaštitnim faktorom. No, ne postoji krema za sunčanje koja će u potpunosti zaštititi vašu kožu od sunca pa je ipak sigurnije da za vrijeme najjačeg sunčevog zračenja ne boravite na suncu.

Plivanje s punim želucem nije štetno kako se oduvijek smatralo, samo nije poželjno jer će vas probavljanje hrane u vašim crijevima usporiti i vi nećete moći u potpunosti uživati. No ako ste pak srčani bolesnik, koji ima problema s cirkulacijom nemojte nipošto naglo ulaziti u vodu.

Nekada se vjerovalo kako je slana voda odlična za brže zarastanje rana, no to nije uvijek tako. Ako se naime radi o ranama koje du nečiste i duboke, te koje sporije zarastaju, onda je slana voda idealna za njih. No ako se pak radi o površinskim ranama i ogrebotinama, slana voda neće pomoći, jedino će otežati zarastanje i nagristi ranu.

Ako pak mislite da ćete svijetlu i osjetljivu kožu zaštititi s nošenjem bijele majice na suncu, niste u pravu jer ona nije dovoljna za potpunu zaštitu kože od štetnih UV zraka. Kako bi kožu u potpunosti zaštitili, prije izlaganja suncu je namažite zaštitnim faktorom, te izbjegavajte sunce između 11 i 15 sati kada je najjače i kada je njegovo zračenje najštetnije. Prilikom izlaganja najvećem suncu nosite svjetlije boje koje će malo ublažiti štetnost sunca na koži.

  Kako detoksicirati tijelo

Nikada nemojte koristiti prošlogodišnju kremu za zaštitu od sunca jer je njena zaštita istekla godinu dana nakon otvaranja ambalaže.

Foto: Gabriele Maltinti/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU