Savjeti za boravak na snijegu

Sezona je snijega i bez obzira veselilo vas to pa vrijeme provodite grudajući se, skijajući i šetajući ili ste pak više tip koji se u ovo doba godine najbolje osjeća između svoja četiri zida, vaša koža traži adekvatnu zaštitu kako bi ostala zdrava i nahranjena.

Niske temperature je mogu oštetiti, a posebice one dijelove tijela koji su cijelo vrijeme otkriveni i izloženi hladnoći i zimi.

Kao prvo, morate izaći adekvatno odjeveni i obučeni. U nepropusne cipele se uvijek isplati investirati jer ako ste dobro odjeveni, ali vam je obuća propusna i neadekvatna niste ništa postigli.

Unatoč tome, što se dobro utoplite i svim mogućim pokrivalima, usne su vam uvijek izložene vremenskim uvjetima.

Pri niskim temperaturama, isto kao i pri iznimno visokima, postoji opasnost da vam se usne oštete i popucaju. Stoga ih zaštitite balzamom sa zaštitnim faktorom. Ako idete na skijanje izbjegavajte sjajila jer ćete na taj način privući neželjene UV zrake.

Ruke su sklone brzom isušivanju. Ako nosite rukavice donekle ste ih zaštitili, no svejedno je poželjno imati kremu ili losion koji će nahraniti kožu vaših ruka. Pri kupovini kreme samo pazite da ne kupite masnu kremu koja se teže upija jer su one nemasne puno bolje.

Sljedeća na meti je kosa koja se lako oštećuje pri niskim temperaturama tako da se brzo isušuje. Srećom, postoji puno kvalitetnih sredstava koja će vam omogućiti da svoju kosu adekvatno zaštitite. Dobro je koristiti i masku za hidrataciju.

U slučaju da ćete zimske dane provesti na nekom od skijališta pazite i na to da zaštitite oči. One su ionako dosta osjetljive, a na skijalištu gdje je puno snijega može doći do tzv. “snježnog sljepila”. Zato koristite skijaške maske ili sunčane naočale dok ste na otvorenom kako biste bili sigurni da vaše oči i rožnice neće snositi posljedice odlaska na skijanje.

Foto: Nata Sdobnikova/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU