back to top

Tajna vitke linije

Kako bi bili izloženi manjem riziku od srčanih bolesti te manje skloni debljanju, važno je kakve imate životne navike. Zdrave životne navike su od presudne važnosti za zdravi život, a koje su to zdrave navike koje trebate uvesti u svoj život, ako želite živjeti zdravo, donosimo u nastavku.

Jedna od tajna dugovječnosti je način na koji se hranite. Ako želite živjeti još puno godina, zdravi i vitki važno je da se ne pretrpavate s hranom. Zdravo je pojesti točno onoliko koliko vam je potrebno. Prestanite s jelom i prije nego osjetite da ste u potpunosti siti. Na taj način hranjenja, sigurno nećete biti gladni, a sačuvat ćete svoje zdravlje i održati vitku liniju. Ovog pravila pridržavajte se za vrijeme svakog obroka.

Što manje sjedite,te što više šećite! Svakodnevno hodanje dokazano produžuje život, a dva sata hodanja na dan, mogu produžiti život i do 7 godina. Sjedenje nije zdravo, te ako sjedite većinu dana na poslu, barem se svakih sat vremena dignite na noge i malo prošetajte. Izbjegavajte vožnju automobilom i šećite.

Liječnički pregledi su vrlo važni za zdravlje svakog čovjeka. Ne morate odlaziti liječniku samo kada se osjećate loše! Posjetite svoga liječnika i kao preventivu, kako bi spriječili razne bolesti. Barem jednom godišnje posjetite svoga liječnika.

Suši je vrlo zdrava hrana iako nije baš uobičajena na našim područjima. Suši je bogata omega 3 masnim kiselinama, koje imaju veliki utjecaj na zdravlje srca i funkcioniranje mozga. Jedite što više ribe na dan! Prehrana bogata ribom je od ključne važnosti za zdravlje, a osobe koje je često jedu imaju manje problema sa srčanim oboljenjima i povišenim kolesterolom.

Nakon glavnog obroka, izbjegavajte konzumaciju deserta! Za desert popijte zeleni čaj, a ako ne možete zamisliti dan bez slatkoga, konzumirajte ga u jutarnjim satima uz jutarnju kavu. U svakom slučaju smanjite unos slatkoga u organizam, kako bi smanjili rizike od srčanih oboljenja te visoki krvni tlak.

  Liječenje uz pomoć akupunkture

Ojačajte svoj imunitet dobrim bakterijama te ih svakodnevno unosite u organizam! Dobre bakterije ćete pronaći u raznim probioticima.

Foto: Maridav/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU