back to top

Uređivanje obrva i trepavica

Za cjelokupni izgled lica jako je važan izgleda obrva. Prekratke i neuredne obrve će jako narušiti vaš cjelokupan izgled lica.  I obrve i trepavice, kako bi izgledale lijepo i uređeno, moraju biti pravilno njegovane.

Obrve

Nemojte obrvama mijenjati prirodni oblik ako su pravilne. Sasvim iščupane obrve izgledaju neprirodno. Zato ih samo dotjerajte, formirajte im luk da biste licu dali uredan izgled.

Obrve čupajte pri dobroj svjetlosti. Upotrijebite pincetu s ravnim vrhovima da biste bolje uhvatili dlačice. Po potrebi, pincetu umočite u alkohol. Prije čupanja dobro rastegnite kožu i oštro povucite u pravcu izrastanja dlaka, to će pomoći da ih iščupate iz korijena. Čupanje obrva ne izaziva bol ako se vrši kratkim, oštrim i preciznim potezima.

Visoko pozicionirane obrve pomlađuju lice. Prema tome, ako već čupate obrve, činite to s dlakama na donjoj ivici arkada, dlačice na gornjoj ivici nemojte dirati.

Olovka kojom ocrtavate obrve trebala bi biti mekana i dobro zašiljena. Izbjegavajte crnu olovku, jer njeni potezi pooštravaju lik. Najbolja je siva olovka, odnosno svijetlosiva za plave osobe, a za smeđe i crne tamnosiva.

Ako su vam obrve suviše svijetle, potamnite ih maskarom, Nakon što namažete trepavice ostatkom namažite obrve. Ako vam je nos suviše tanak, približite obrve što više nosu. Ako vam je čelo nisko, obrve vam trebaju biti što ravnije.

Pogledajte kako pravilno oblikovati obrve:

[fvplayer src=’http://player.vimeo.com/external/90136764.sd.mp4?s=e27dca4821e74d2a463b8889c7d7968d’ splash=’http://www.savrsena.hr/wp-content/uploads/2014/03/oblikovanje-obrva.jpg’]

Trepavice

Kod izbora maskare bitno je izabrati onu koja je prirodne boje vaših trepavica. Ako su vam trepavice jako svijetle, maskara bi trebala biti smeđe boje, ako su vam trepavice prirodno tamne, upotrijebite crnu maskaru. Maskare u drugim bojama upotrebljavaju se samo za večernje izlaske, jer one djeluju ekstravagantno.

  Savjeti za njegu lica

Maskara bi trebala biti dobre kvalitete i otporna na vodu. Četkica za maskaru mora biti besprijekorno čista. Namočite ju mlakom vodom kako bi je oprali. Mažite trepavice od njihovog korijena prema vrhovima, pazite da vam se dlake ne slijepe. Pustite da se maskara osuši, pa tek onda ponovite postupak.

Foto: Catalin Petolea/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU