Zašto je hrabrost važna u ljubavi

Hrabra osoba u opasnoj situaciji se ponaša tako da ostvari ili očuva nešto dobro za sebe ili druge, a pritom je svjesna da u tome možda neće uspjeti. Hrabre osobe svoja djela vrše svojom voljom, bez pritiska te su svjesni rizika i prihvaćaju ga. Biti hrabar znači podijeliti strah i učiniti ono što mislimo da je ispravno i što treba učiniti. Hrabrost ne znači da straha nema, već spoznati nešto važnije od straha samog.

Ljubav i hrabrost

Da biste ostvarili bliski kontakt s drugom osobom morate se otvoriti i biti iskreni, ali to sa sobom nosi i opasnost da budemo povrijeđeni i odbačeni. Poduzimanje određenih rizika u ljubavnoj vezi je odlika hrabrosti, zanemariti vlastite strahove i prepustiti se. Koliko ste puta voljenoj osobi prešutjeli nešto iz straga da vas ne bi odbacila ili mislila o vama loše? Da, možda je trenutno tako bilo lakše, ali dugoročno je sigurno naškodilo odnosu. Kako bi netko uistinu volio vas, radi vas, ne smijete odavati svoju lažnu sliku jer se oni onda zaljubljuju u glumu, ne vas.

Hrabrošću također pokazujemo da značimo nešto na ovom svijetu, tako što se odričemo nečeg što je dobro za nas kako bi se povezali s drugima. Vjerojatno znate osjećaj kada vas muči savjet jer niste imali hrabrosti založiti se za ono što mislite da je ispravno. Hrabrost na neki način smanjuje naše strahove od bliske povezanosti s drugima.

Ništa ne pada s neba

Ako se ne smatrate hrabrom osobom, ne znači da to i ne možete postati. Suočavanje s običnim, malim životnim poteškoćama je hrabrost. Odaberite nešto za što mislite da je ispravno učiniti, ali da se toga bojite. Skupite hrabrosti i učinite. Lako je misliti teško činiti, ali za početak odaberite male stvari, a kasnije dođite do većih djela.

Radeći hrabra djela i boreći se za svoje stavove i ideje formirate se u snažnu i zrelu osobu koja je spremna suočiti se sa svim nedaćama s kojima je život suočava. Ne bojte se rizika, ne tražite izgovore nego odgovore. Potrebna je snaga da bi voljeli, ali hrabrost da bi bili voljeni.

Foto: Poznyakov/Shutterstock

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU