HomeAlternativaZašto je dobra glina

Zašto je dobra glina

Najveća nalazišta ljekovite gline nalaze se u Francuskoj i na Siciliji u priobalnim područjima. Postoje tri vrste glina koje imaju terapeutsko svojstvo, a to su: bijela glina (kaolin), bijelo-zelena glina (atapulgit) i zelena glina. Mali osvrt dat ćemo na zelenu glinu iako sve tri u sebi sadrže više od 60 minerala i elemenata u tragovima koji liječe naš organizam.

U današnje doba kako živimo, kako se hranimo, koliko se krećemo, koliko doživljavamo stresnih situacija i tome slično, možemo konstatirati da je naše tijelo zatrovano, odnosno nakupljeno toksinima tijekom svih tih godina.

Sam zrak koji udišemo je upitan, hranu koju jedemo puna je pesticida, sve je više oboljelih od crijevnih bolesti, loša nam je probava itd, a sve to naš organizam pamti i kada dođemo u određene godine, on nam uzvraća bolestima, kao što su astma, depresije, razne alergije, kožne bolesti, migrene, kancerogena stanja i još mnoge druge bolesti, pa je upravo zbog toga potrebno više pažnje posvetiti čišćenju našeg organizma, odnosno detoksikaciji organizma.

U detoksikaciji se učinkovitom pokazala upravo zelena glina jer ona čisti naš organizam od negativnih utjecaja, a ne šteti našem zdravlju. Još uvijek nije dokazano kako to zelena glina čisti naš organizam, ali se pretpostavlja da ima jako veliku moć upijanja pozitivnih naboja jer je ona sama sastavljena od negativnih naboja i tako privlači na sebe sve nečistoće iz organizma i putem nje se čovjek oslobađa nakupljenih toksina.

Osim što veže štetne tvari na sebe i izbacuje ih, glina kao lijek također opskrbljuje potrebnim elementima, a sve za boljitak našeg zdravlja. U Rusiji se došlo do zaključka da glina može neutralizirati djelovanje radijacije, pa i po tome možemo vidjeti koliko je ona učinkovita i djelotvorna.

  Energetska masaža po meridijanima

Glinu možemo uzimati oralno ili lokalno, a za oralno uzimanje potrebno je posavjetovati se s praktičarom ili liječnikom alternativne medicine koji je upoznat s njenim djelovanjem.

Osim za detoksifikaciju, glina je učinkovita i dobrobitna za zdravlje u slijedećem: hrani organizam mineralima koji su potrebni u našem organizmu, ima svojstvo regulacije PH vrijednosti organizma, čisti i hrani našu krv, obnavlja stanice i tkiva, ima antiupalna svojstva, pospješuje zacjeljivanje rana, sprječava rast tumorskih stanica, sprječava širenje virusa, bakterija i parazita.

Zelena glina se upotrebljava u obliku kupki, obloga i maske za lice i kožu. Kod kupke glina će djelovati umirujuće i antiupalno, a istovremeno će imati i detoksicirajući učinak, oblozi će poslužiti kod nekih rana i artritisa.

Maske za lice čiste kožu, potiču cirkulaciju, liječe problematičnu kožu, a uspješno će djelovati i na mjestima gdje se stvorio celulit i služe za poticanje gubitka masnog tkiva. Preporučuje se također za lokalnu primjenu kod problema sa zglobovima te kod dermatoloških tegoba kao što je npr. ispucala, suha i lomljiva koža.

Foto: Olga Ekaterincheva/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj