back to top

Dodaci vodi za piće

O tome da je voda najzdravije piće i da je dnevno moramo piti barem osam čaša već sve znamo. No, ne morate uvijek piti samu vodu, već njezin okus možete obogatiti na razne načine.

Bitno je naglasiti da voda pritom neće izgubiti na svojim dobrobitima za vaš organizam. Hoćete li joj dodati listiće metvice, limete, svježe krastavce ili pak limunov sok, to ovisi o vašim preferencijama.

1. Listići metvice

Listići metvice su lako dostupni jer biljku možete za svega nekoliko kuna kupiti i uzgajati u malome lončiću na balkonu, ili posaditi u vrt, ako imate mogućnosti. Bitno je samo da je stavite na osvijetljeno mjesto, jer uz povremeno zalijevanje, potrebno joj je i sunčeve energije kako bi se razvijala.

Kako bi bila efikasan dodatak vodi potrebno je samo ubrati listić ili više njih i tako svjež ubaciti u čašu ili bočicu vode. Metvica i u čaju pa kao i dodatak vodi djeluje jako umirujuće na vaš želudac, a ujedno i ubrzava apsorpciju hrane. U svakom slučaju jako će blago utjecati na vaš organizam.

2. Korijen đumbira

Đumbir se već dugi niz godina koristi za pomoć kod probavnih smetnji, bilo da se radi o grčevima ili mučninama. Ista će svojstva imati kao dodatak vodi. Potrebno ga je prethodno narezati na male komadiće i takvog ubaciti i vodu. Kada popijete vodu kojoj ste dodali đumbir, kockice đumbira možete i pojesti.

3. Klinčić

Iako dosta ljudi ne voli miris klinčića, jako je dobar protiv nametnika koji se stvaraju u ljudskom organizmu. Kada ga odlučite dodati u vodu, računajte da je najbolje u litru vode dodati od 3 do 5 klinčića. Klinčić nije preporučljivo pojesti jer je dosta jak.

  Kako započeti dan

4. Svježi krastavci

Kiseli krastavci će vodu u potpunosti osvježiti. Oni posebno pomažu kod uklanjanja toksina u organizmu. Dodajte ih u vodu tako da ih izrežete na male kockice kako biste ih ujedno dok pijete vodu mogli i jesti.

5. Cimet

Osim odlične arome, cimet će vas zaštititi i od gljivica. Kako bi uspješno aromatizirali vodu cimetom, stavite cimet, bilo u štapiću, bilo u prahu, da malo odstoji u vodi koju ćete potom popiti.

Foto: Liv friis-larsen/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU