back to top

Emocionalni razvoj djeteta

Dok je beba još nerođena, ona osjeća majčinu toplinu i dodire koji jako dobro utječu na nju, i koji su joj potrebni za pravilan razvoj. Kada se rodi, beba je odmah u kontaktu sa svojom majkom, te tako uspostavljaju komunikaciju.

Kada se beba rodi, važno je da je odmah zagrlite i da joj pružite nježni dodir koji će joj pokazati da je sretno stigla i da je sve u redu.

Ako se vaše dijete rodilo prijevremeno, zagrljaj će mu biti od velikog značaja. Svako dijete koje je kao beba bilo puno maženo i paženo će se prije oporaviti od svih bolesti, te će manje plakati i biti u strahu od one djece kojoj je to osnovno bilo uskraćeno. Voljena djeca u punom smislu će biti zdravija i aktivnija od ostale djece.

Što se roditelji više brinu za svoje dijete, što ga više grle, maze i paze, to će dijete manje plakati, te će psihičko i fizičko zdravlje bebe biti bolje.

Primarna bebina potreba je dodir, koji svaki roditelj treba zadovoljiti kako bi se beba pravilno razvijala.

Djeci jako puno znače zagrljaji njihovih roditelja, te ćete im zagrljajem pružiti puno, zapravo sve što im je primarno potrebno za sreću i sretno odrastanje. Osim zagrljaja ne zaboravite svome djetetu pružiti i mnoštvo poljubaca, kako bi se dijete osjećalo još ljepše i voljenije.

Djeca imaju potrebu za zagrljajima cijeli život, a kroz zagrljaj svome djetetu ćete pružiti utjehu, ljubav i podršku kada će mu biti potrebno.

Djeca koja dobivaju dovoljno pažnje, zagrljaja i poljubaca kroz svoje odrastanje, odrastaju u stabilne osobe, koje nisu agresivne, te koje imaju manje poteškoća u ponašanju. Takva djeca imaju više poštovanja prema drugima, te imaju više samopouzdanja koje im je prijeko potrebno u životu.

  Sigurnost djeteta kod kuće

Zato roditelji dragi, ljubite i grlite svoju djecu što više kroz život, i vaša djeca će biti sretna!

Foto: iofoto/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU