Hrana koju treba izbjegavati

Zdrava prehrana ne mora biti ograničena. Štoviše, ako je ograničavate na nekoliko namirnica brzo ćete odustati i vratiti se omiljenim poslasticama.

Toliko je namirnica zapravo dostupno koje možete međusobno kombinirati da je bilo kakvo ograničavanje zapravo glupo. Ipak, ako ni uz taj režim ne odolite svom omiljenom čipsu ili sladoledu, ništa se grozno neće dogoditi. Samo pripazite na to da opet s vremenom ne postane vaša rutina.

Kako bismo bili sigurni u to da znate koja hrana nikako nije preporučljiva donosimo popis onoga što trebate izbjegavati i minimalizirati kako biste usavršili svoju prehranu i pružili svome tijelu optimalan režim.

1. Šećeri

Šećeri su samo prazne kalorije, što znači da vašem organizmu nikako ne pomažu, već da vas samo nabijaju kalorijama. To je ujedno razlog i zašto vas šećeri nikada neće zasititi – jer nemaju hranjivih tvari u sebi.

2. Mliječne masti

Punomasno mlijeko ili sir puni su masti koje tijelu nisu potrebne. Slažemo se da se radi o dvije osnovne namirnice koje većina ljudi svakodnevno konzumira, no savjet je da birate one s postotkom masti jedan ili manje. Jednako su ukusni, a puno zdraviji.

3. Kolači

Keksi i kolači, pekarski proizvodi, nemaju ništa što će učiniti vašem tijelu da se osjeća bolje, jer su puni nezdravih masnoća, a nerijetko imaju i viška soli. Višak soli nezdrav je baš kao i višak šećera.

4. Masno meso

Salame, kulen, hrenovke… Sve su to vrste koje nisu zdrave. Naravno, tu i tamo su dozvoljene i neće izbaciti vašu prehranu iz ravnoteže, no češće konzumiranje nikako nije dobro ni zdravo. Ako ga baš ne možete i ne želite izbjegavati, jedite nemasne komade crvenog mesa kako biste ipak konzumirali barem malo zdravije komade.

  Omega masne kiseline

5. Konzervirana hrana

Konzervirana hrana puna je aditiva, ali i soli. Učestalo konzumiranje takve hrane s vremenom može dovesti do nekih bolesti kao što je primjerice kolesterol ili razvoj srčanih bolesti. Stoga je jasno zašto ju je potrebno izbjegavati.

Foto: Hasloo Group Production Studio/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU