back to top

Kada započeti s njegom kože

Kada se djevojke, bez obzira na njene godine, počne šminkati trebala bi i započeti njegovati svoju kožu lica. Inače će joj šminka uništiti lice. Djevojke će i same primijetiti da njihovom licu treba detaljnija njega. Najvažnije je čišćenje. Ako se koža zapusti i ako se pore napune nečistoćom i masnoćom onda više nikakva šminka neće pomoći.

Čišćenje ne znači samo pranje sapunom i vodom, tj. čišćenje površinskog sloja, već podrazumjeva dubinsko čišćenje koje se postiže redovitom uporabom raznih tekućina za skidanje šminke i povremeno pranje.

S čime i kako skidati šminku

Sredstva za čišćenje šminke, odnosno za čišćenje lica, ima napretek, ali koje ćete upotrijebiti zavisi od kvalitete vaše kože. Važno je da sredstvo koje izaberete u potpunosti odgovara vašoj koži. Nakon što operete lice, stavite sredstvo za skidanje šminke na dlan, razmažite ga prstima, pa pokretima prema gore utrljajte u kožu. Na vrat ga stavite pokretima na dolje. Zatim uzmite komadić vate, namoćite ga u vodi, onda dobro iscijedite i njime odstranite sredstvo zajedno sa nečistoćom i šminkom.

Pazite na područje oko očiju, koža je na tim mjestima jako osjetljiva. Najbolje bi bilo da zaštitite svoju kosu prije čišćenja lica kako ju nebi zamastili. Čišćenje lica mora vam uči u naviku i biti vaša svakodnevnica. Međutim, svakodnevno čišćenje lica nije dovoljno ako želite da vam koža ostane svježa i mlada. Povremeno morate svoje lice dubinski očistiti.

Zakuhajte vodu, zakuhanu vodu prelite u drugu posudu, te stavite glavu iznad posude i prekrijte se krpom ili ručnikom, i tako ostavite pet do deset minuta. vrijeme parenja ovisi o tome dali vam je koža suha ili masna, ako vam je koža suha dovoljno joj je pet minuta, a ako vam je koža masna, puna bubuljica i mitesera, onda deset minuta. Jako suhu i osjetljivu kožu prije parenja i pranja namažite sa tankim slojem bademovog ulja. Ako su vam oči osjetljive, pokrijte ih vatama natopljenima u hladnoj vodi.

  Kako napraviti šećernu pastu

Svoje lice možete očistiti i uz nanošenje biljnog pakunga, a kako ga možete napraviti sami pogledajte u nastavku:

[fvplayer src=’http://vimeo.com/97420709′ splash=’http://www.savrsena.hr/wp-content/uploads/2014/02/biljni-pakung.jpg’]

Foto: Leonid and Anna Dedukh/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU