back to top

Kako lakše zatrudnjeti

Odlučili ste- vrijeme je za prinovu. Partner i vi ste složni u odluci da postanete roditelji i ne preostaje vam ništa drugo nego zanijeti. Kako bi vam to što prije i lakše pošlo za rukom, poželjno je da korigirate neke svoje svakodnevne navike.

Prestanite pušiti

Ne treba vam stručnjak kako bi vam po tisućiti put ponovio kako je pušenje štetno i kako smanjuje mogućnost za zanošenje. Zašto? Iz jednostavnog razloga, jer snižava razinu spolnih hormona žene. Zato, bolje da odmah pri planiranju trudnoće prestanete pušiti. Ako i ne prestanete tada, morat ćete prestati kad zatrudnite kako nikotin ne bi štetio vašem plodu.

Izbjegavajte alkohol

Znamo da niste alkoholičari, ali vjerojatno vam se tu i tamo dogodi koja čašica, bilo vina, bilo žestokih pića. Savjet je da izbjegavate bilo kakav alkohol. Ipak, istina je da vam čaša vina koja smanjuje napetost, u nekoj od rijetkih situacija, može pomoći.

Umjerena tjelovježba

Umjereno vježbajte kako biste oslobodili tijelo od stresa. Stres nije prijatelj vašem spolnom životu, zato vježbajte kako biste ga se riješili. No, nemojte pretjerivati i fizički se preopteretiti. Umjerena tjelovježba tri puta tjedno bit će taman.

Održavajte konstantnu tjelesnu težinu

Ako ste obzirom na visinu prosječne tjelesne težine, vaše šanse za plodnost su na najpovoljnijim razinama. Oni s pretjeranom ili premalo tjelesnom težinom smanjuju šanse za trudnoću, stoga ako spadate u jednu od te dvije skupine, a htjeli biste zatrudnjeti, potrudite se da dođe što bliže optimalnoj kilaži.

Hranite se zdravo

Pravilna prehrana bogata vitaminima i mineralima optimizirat će vaše šanse za trudnoću. Voće i povrće neka budu sastavni dio vaše prehrane. Isto tako, prehrana je bitna i kod vašeg partnera kako bi i on bio što plodniji. Izbjegavajte velike količine šećera i sladila, a prebacite se na mediteransku kuhinju jer je mnogo dokaza da je upravo ona najbolja za one koji priželjkuju prinovu u obitelji.

  Kako spriječiti mučnine u trudnoći

Foto: Lucky Business/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU