back to top

Kako odgojiti kćer

Kada vaša kćer krene u školu, znači da je došlo vrijeme u kojem njenom odgoju morate pristupiti malo ozbiljnije. Vaša djevojčica treba znati neke osnovne i važne stvari prije nego naraste, a koje su to, donosimo u nastavku.

Neka zna da što je starija, da je sve više primjer mlađima od sebe. Morate joj objasniti kako bi postala svjesna, da oko nje postoje i mlađi od nje, koji sve starije od sebe, pa tako i nju, gledaju kao primjer. Bez obzira htjela ona to ili ne, ona će jednog dana postati nečiji uzor, a to treba koristiti kao nešto pozitivno, nikada kao nešto negativno.

Vrlo je vjerojatno da će vašoj djevojčici u životu, baš kao i svakoj osobi ženskog spola, neke stvari biti uskraćene, ali zbog toga ne smije odustati! Na vama je da ju to i naučite i da joj jasno date do znanja da se uvijek treba izboriti za sebe! Bez obzira na spol, svi imaju pravo na sve, pa je tome i učite.

Nikada, ali baš nikada nije opravdano i lijepo da ljude oko sebe zove pogrdnim i ružnim imenima. Vi joj morate biti glavni primjer, ali isto tako trebate njoj dati do znanja da se to ne smije i da je to jako ružno.

U njenom životu, kao i u životu svake osobe će postojati razdoblja u kojima će se raspravljati s drugima i u kojima će uči u ozbiljne rasprave. Neka zna da su one potpuno normalne, jer je normalno da ljudi imaju različita mišljenja, ali isto tako mora znati da iz takvih situacija uvijek nešto može naučiti i neka to iskoristi za svoje dobro.

U odnosu sa suprotnim spolom biti će ponekad zbunjena, ali morate joj objasniti da je to potpuno normalno i da se suprotni spolovi ne razumiju uvijek, te je potrebno malo više truda i vremena kako bi stvari sjele na svoje mjesto.

  Važnost odlaska na informacije u školu

Foto: wavebreakmedia ltd/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU