back to top

Kako popraviti raspoloženje

žena i dijete s povrćem

Često se osjećate umorno i ništa vam se ne da. Čak ni onda kad zapravo i nemate od čega biti iscrpljeni. Nije čudno da vam u ovo doba godine padne imunitet i da se jednostavno ne možete boriti protiv toga.

U tom slučaju jedan se dan totalno odmorite, ostavite sve obveze po strani i pošteno se naspavajte. Ništa se nećete dogoditi ako odgodite frizerku, kavu ili odlazak zubaru za neki drugi dan.

Nakon što se dobro naspavate, vrijeme je za korak dalje. Ako ste i dalje beznadno umorni i razdražljivi razmislite što jedete. Sastoji li se vaša prehrana od dovoljno vitamina C, voća i povrća, jede li zdrava zimska variva? Ili su ugljikohidrati i brza hrana ono što čini većinu vašeg jelovnika. Ako je u tome problem, krenite ga rješavati. Kako? Raznolikom i umjerenom prehranom.

Osim toga, pazite da pijete dovoljno vode. Ako vaše tijelo ne dobiva dovoljne količine vode, što je najmanje 8 čaša dnevno, osjećat ćete se umorno.

Bilo bi dobro da uvedete i laganu vježbu. Ne treba to biti višesatno vježbanje i preznojavanje u teretani. Jasno je da svi nemaju ni vremena, ni mogućnosti za to. Bit će dovoljno da uzmete 10 minuta da se postepeno rastegnete, a kad vam vrijeme dopusti da izađete na lagano trčanje ili brzo hodanje. To će vam posebno poboljšati raspoloženje jer podiže hormon sreće – serotonin.

Dobro je pomoći si i zdravim čajevima koji će utjecati na vaše raspoloženje tako da vas razbude, primjerice zeleni čaj. Ni kava vam neće štetiti, ali ograničite je na maksimalno tri šalice dnevno.  Jer sve više je previše unosa kofeina na dnevnoj bazi.

  Kako promijeniti život

Foto: In Green/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU