Kako protiv viroze

Jedan od načina borbe protiv prehlade je borba začinima. Zimi obično vašem tijelu odgovara više začina nego inače, to je zbog toga što začini mogu poboljšati imunitet i na taj način začini pomažu da se vaše tijelo odupre virozi. Ovih osam začina će sigurno pomoći u borbi protiv viroze.

Bosiljak

Bosiljak u sebi sadrži protuupalna i antibakterijska svojstva, isto tako sadrži magnezij, željezo i kalcij. Bosiljak će poboljšati okus mnogih masnih jela, kao što su jela s mesom, složenci ili riblja jela. Bosiljkom možete uštedjeti kuhinjske soli.

Crni kim

Crni kim u sebi sadrži ugljikohidrate, proteine, nezasićene masne kiseline i mnoge druge sastojke, te je zbog toga crni kim izvrstan za oslabljeni imunitet. Pomaže i kod tegoba nadutosti i probavnih tegoba. Intenzivnog je okusa pa ga upotrebljavajte u malim količinama.

Đumbir

Čaj od đumbira će vas tijekom ovih hladnih dana odlično ugrijati. Đumbir odlično utječe na cirkulaciju, ojačava imunitet, dobro utječe na probavu i otapa masnoće. Đumbir možete koristiti s povrćem, voćem, ribljim jelima i pekarskim proizvodima.

Kajenski papar

Kajenski papar je vrlo intenzivan začin koji će vam otvoriti sve dišne puteve. Obiluje vitaminom A i betakarotenom, on će ublažiti simptome astme. Intenzivnog je okusa pa pripazite u kojoj količini ćete ga dozirati u jelima, obično daje ljutkasti okus.

Kardamom

Kardamom se koristi za liječenje astme, on potiče cirkulaciju krvi u plućima. Kardamom se koristi još za probavne tegobe i pomaže kod depresije. Također pogoduje zdravlju bubrega, kardamom će djelovati protuupalno i tako smanjiti bol i otekline, naročito u ustima i grlu.

Kurkuma

Kurkuma je sastojak curry praha koji je žarko žute boje. Ovaj začin djelovat će protuupalno i potaknut će metabolizam. Kurkuma će blagotvorno djelovati na sve organe.

  Napitci za djecu

Timijan

Timijanova vodica je odlična kod bolova u grlu i kod simptoma bronhitisa. Kao kuhinjski začin će izvrsno pospješiti probavu. Timijan dodajte u malim količinama jer ima intenzivan okus.

Potrebno je paziti na zdrave životne navike kako bi što manje bili bolesni, ali kako je ponekad teško izbjeći bolest, dobro je znati na koje se sve načine možete boriti protiv viroza. Na vama je hoćete li se odlučiti za prirodne ili metode propisane od strane liječnika.

Foto: Ljupco Smokovski/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU