back to top

Kako započeti dan

Jutro je temelj dana, iz kojeg se počinje prepoznavati dan. Na koji način ćete započeti svoj dan, će odrediti i kako ćete se osjećati. Kako bi vam dan što ljepše i mirnije počeo, u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta.

Prije nego ustanete iz kreveta, svakako se istegnite! Jutarnjim istezanjem ćete povećati mentalnu i fizičku razinu energije, mišićnu fleksibilnost i koordinaciju, cirkulaciju u organizmu… Ako se ne znate pravilno istegnuti, savjetujemo vam da na internetu pogledate neki od videa kojih je bezbroj.

Radite od samog jutra stvari koje volite i želite raditi. Važno je ujutro raditi stvari koje volite, jer vas takve stvari pokreću. Neka vam jutra budu poklon, pa ako se trebate i malo ranije ustati iz kreveta kako bi stigli sve napraviti, ustanite, ali napravite ono što volite.

Ako ujutro uvijek oko vas vlada kaos, jer jednostavno ne stižete napraviti sve što trebate, a kamoli ono što volite, savjetujemo vam da se probudite i ustanete ranije nego inače. Radije navečer u krevet lezite malo ranije i ujutro se probudite ranije, kako bi stigli napraviti sve što treba. Nakon nekog vremena ćete jedva primijetiti da ste se počeli buditi ranije, a jednostavno ćete početi sve stizati bez prevelike strke oko vremena.

Započnite dan s pozitivom tako da pogledate ili poslušate nešto pozitivno i nešto što će vam dati inspiraciju.

Čim ustanete iz kreveta potrudite se da popijete barem čašu vode, jer nakon spavanja naše tijelo vapi za tekućinom. Prije bilo čega drugog ujutro, bio to doručak ili šalica kave, popijte čašu vode pa tek onda nastavite sa svojim navikama.

Pogledajte se u ogledalo i recite sami sebi da se volite i da ste lijepi. Tek kada povjerujete u to i kada počnete voljeti i cijeniti sami sebe, lijepo ćete se osjećati, a i tek tada će vas i drugi tako početi gledati!

Foto: EpicStockMedia/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU