back to top

Kako zavoljeti sebe

Niste zadovoljni svojim tijelom i sve češće primjećujete vlastite nedostatke. Smetaju vas “šlaufići” oko trbuha, celulit na nogama, a i ruke vam se čine ne tako zategnute.

I onda manijakalno idete na rigorozne dijete koje ne donose previše dobroga, jer na takvima dijetama nećete predugo izdržati, a kada prestanete s dijetom možda ćete dobiti i još više kilograma nego ste imali kada ste krenuli na dijetu.

Vi ste vlasnik svoga tijela, s njim živite od 0-24 i da biste ga poboljšali, učinili ljepšim i čvršćim, trebate ga zavoljeti. Evo kako će vam to poći za rukom.

Prestanite o sebi neprestano razmišljati negativno

Ako se redovito uhvatite s negativnim mislima o sebi, onda stanite tome na kraj. Prvo pokušajte shvatiti kada ste najnegativniji prema sebi. Nakon što gledate časopise ili tv gdje su sve žene kao isklesane ili nakon sastanka sa zgodnom frendicom? Kao prvo, počnite manje vremena provoditi uz emisije takvog sadržaja, umjesto toga prošetajte i napunite se svježim zrakom koji će sam po sebi djelovati na vaše raspoloženje.

Srećom dolaze nam ljepša vremena pa ćete moći više vremena provoditi u prirodi. Kao drugo, od te zgodne frendice pokupite neku zdravu naviku. Pitajte je za savjet, a onda to počnite primjenjivati na sebi.

Prestanite sebe gledati samo kroz fizički izgled

Vi niste samo svoja slika u ogledalu, puno ste više od toga. Vi ste pametna i samosvjesna osoba. Zašto samosvjesna? Jer imate svoje male uspjehe, bilo na poslu, bilo kao osoba i za to trebate biti sretni.

Ne kaže se uzalud – kako zračiš, tako i privlačiš. Jednom kada pozitivnije počnete gledati na sebe, ništa vam se više neće činiti tako sivo. A lakše ćete se odlučiti i na lagane promjene koje će u krajnosti doprinijeti i vašem fizičkom izgledu, kao što su vježbanje, trčanje, zdravija prehrana.

Ponekad će vas i dalje znati uhvatiti dani kada nećete dobro razmišljati o tome, ali poanta je u tome da se znate i naučite othrvati takvima mislima i vratiti u ono kada ste sami sebi sasvim dobri takvi kakvi jeste. Za poboljšavanja uvijek ima mjesta, naravno.

Foto: My Good Images/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU