back to top

Liječenje kristalima

Vjerovali ili ne, ali, a stijene i minerali se upotrebljavaju u medicinske svrhe od antike. U drevnim kulturama ljudi su bili okićeni kristalima, ali oni su točno znali što i kako im svaki od njih pomaže u energetskom obliku.

Oni nam mogu poboljšati zdravlje, otkloniti stres, ojačati imunitet, potaknuti na pozitivne misli, ojačati protok krvi u organizmu, cirkulaciju, pomoći kod problema s reumatizmom, kao što su artroza i artritis, problema kod disanja ili raznih alergija, dijabetesa, vaskularnih poremećaja, dobroćudnih bolesti itd.

Njihova ljekovita svojstva možemo nabrajati, ali ono što je najvažnije reći je to da u njih treba i vjerovati.

U posljednje vrijeme čovječanstvo se okrenulo prirodi, a svakim danom dolazimo do spoznaje njezine ljekovitosti, jer nam ona daje snagu i liječi.

Kristaloterapija ili litoterapija, odnosno liječenje kristalima poznata je više od pet tisuća godina, a najstariji zapisi potječu iz Indije i Kine.

Kristaloterapijom se naše tijelo dovodi u ravnotežu i balans, a energija koja zrači iz kristala djeluje na naš organizam. Čestom našom pojavom straha, ljutnje, mržnje ili grižnje savjesti, dovodimo naše tijelo u disbalans i energetske blokade, te se pomoću poludragog ili dragog kamenja i minerala možemo riješiti tih blokada.

Kristali se nose kao ogrlice, prstenje, narukvice ili jednostavno u džepu, a tretmani se odvijaju tako da klijent leži i oko njega ili na njega se postavljaju određeni kristali koji su namijenjeni za vrstu bolesti koja se tretira. Tretman nije uopće bolan, a na nama je da se jednostavno pokušamo smiriti i opustiti, te osjetiti laganu vibraciju koju ispušta kristal.

Postavljaju se od nogu prema glavi i s prednje strane, a kasnije i sa zadnje strane. Kristali toplih boja griju, stimuliraju zglobove, osvježavaju, popravljaju cirkulaciju, reguliraju poremećaje u radu želuca, aktiviraju timus, jednom riječju podižu energiju u našem organizmu na najviši nivo, dok kristali hladnih boja hlade, smiruju upale, smanjuju temperaturu, smanjuju infekcije, pomažu kod glavobolja, migrena, te drugih raznih upalnih procesa.

  Japansko liječenje vodom

Ako niste sigurni u odabiru kristala, dovoljno je da se posavjetujete s kristaloterapeutom koji će vam, prema vašim tegobama, preporučiti koji kristal uzeti. Oni se moraju “puniti i prazniti”, a kako se to radi također vas može terapeut posavjetovati.

Kristal kada jednom počnemo koristiti, ne smije ga se posuđivati, već je on samo naš kristal. Mi ne živimo samo na fizičkoj razini, već kada je tijelo zdravo i ispunjeno energijom, mi onda živimo na fizičkom, mentalnom i duhovnom nivou. Naše emocije su tada upotpunjene radošću, svjetlošću, naš um je u stalnim pozitivnim mislima, a na fizičkoj razini mi smo pokretljiviji i imamo više snage, kako za sebe, tako i za druge.

Foto: Kzenon/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU