Najbolja zaštita od sunca

Zaštita od sunčevih UV zraka jako je bitna, ako se ne štitimo to može dovesti do štetnih posljedica. Postoje gomila pravila i upozorenja koje govore kako se pravilno zaštititi od loših UV zraka, no velika većina žena i dalje učestalo radi greške kada je zaštita od sunca u pitanju.

Najčešće greške

Žene često ne znaju koja im je količina dovoljna za zaštitu. Obično je 30 mililitara dovoljna količina za jedno nanošenje, odnosno taj volumen odgovara maloj ping pong loptici. Dakle jedno pakiranje kreme od 200 mililitara trebalo bi biti ispražnjeno nakon svakodnevnog sunčanja na plaži u roku od tjedan dana.

Često se izbjegavaju neki dijelovi tijela kao što su usne, vlasište, nožni prsti ili uši, no koža na tim dijelovima je jednako podložna melanomu kao i njeni ostali dijelovi. Koža usana jedna je od najčešćih mjesta na kojima se stvaraju maligna oboljenja kože. Najbolje bi bilo da ubuduće pripazite na te zanemarene dijelove tijela kod sljedećeg odlaska na plažu.

Sredstvo za sunčanje mora se stavljati ponovo nakon svakog kupanja ili brisanja ručnikom, koliko god je vaše sredstvo kvalitetno ono nakon dva sata gubi svoju funkciju i koži je potreban novi sloj sredstva za sunčanje. U slučaju da je oblačno mnoge žene ne stavljaju sredstvo za sunčanje jer smatraju da je nepotrebno, no dokazano je da čak 80 % UV zračenja dolazi do vaše kože tijekom oblačnog vremena. Pješčana plaža pogoršava učinak UV zraka, jer pijesak reflektira 25 % UV zraka.

Sredstvo za sunčanje nemojte nanositi tek kada dođete na plažu, obično je sredstva za sunčanje potrebno nanijeti barem 20 minuta prije samog odlaska na plažu, potrebno im je vrijeme kako bi prodrli kroz kožu i postali učinkovita zaštita. Najbolje je da sredstvo za sunčanje nanesete kada oblačite kupaći kostim kako bi vas adekvatno zaštitilo od loših UV zraka.

  Pripreme za ljeto

UV zrake jako štete koži, te izazivaju maligna oboljenja, zbog toga je bitno držati se pravila kod sunčanja. Pazite da kremu nanesete na sve dijelove kože, nemojte štedjeti na kremi, redovito se mažite i mažite se prije odlaska na plažu.

Foto: Antonio Diaz/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU