Zaštita osjetljivih očiju

Oči su same po sebi jedan od osjetljivijih organa i zato im se stalno mora pridavati posebna pažnja. A ako ste kojim slučajem među onima koji imaju osjetljive oči, onda pogotovo trebate pripaziti da vaše oči imaju potrebnu njegu.

Skidajte šminku prije spavanja

Na skidanje šminke treba se uvijek obratiti pozornost, osobito ako imate osjetljive oči. Vaše oči teško će podnijeti teret maskare, olovke, sjenila, tuša ili što god ste stavili na njih.

Svakako je potrebno i pripaziti na sredstvo kojim ćete tu šminku skinuti, pripazite kod kupovine da se radi o nekom blagom sredstvu ili nekom koje je namijenjeno baš skidanju šminke za području očiju.

Vodite računa o kozmetici

Svaki kozmetički proizvod ima svoj rok trajanja pa ga tako ima i šminka. Ako nešto imate već nekoliko mjeseci, bacite to. Od stare šminke kojoj je istekao rok možete dobiti iritaciju jer je to dobar teren za bakterije.

Ne dirajte oči prljavim očima

Vašim očima sigurno neće odgovarati ako ih dirate prljavim rukama, stoga svaki put kad idete dirati oči dobro operite ruke. Tako ćete biti sigurni da nema straha od bakterija.

Ne koristite previše šminke

Još je jednu stvar dobro napomenuti, a ima veze s korištenjem šminke. Nemojte koristiti previše šminke jer to može dodatno nadražiti osjetljive oči. U prvom redu, to je maskara koju intenzivno stavljate na području trepavica pa vrlo lako može doći do iritacije.

Zaštitite oči od sunca i vjetra

Osjetljive oči na vremenskim uvjetima kao što su vjetar i sunce znaju se dodatno nadražiti pa suziti ili peckati. Kako biste to izbjegli, zaštitite svoje oči adekvatnim naočalama. Zaštita je zapravo potrebna svakoj vrsti očiju, ali naročito onima osjetljivima.

  Zbog čega dolazi do bubuljica

Isperite oči nakon kupanja

Bilo da ste se kupali na bazenu ili u moru, nakon izlaska iz vode, operite oči. Uvijek nosite sa sobom mali čisti ručnik kojim ćete oči obrisati i koji će biti samo za lice.

Foto: Claudia K/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU