Najčešće greške kod mršavljenja

Nakon dužeg perioda obilnijih obroka kao što su blagdani i praznici, svi žele smršavjeti. Smršavjeti se može, no čuda ne postoje, najvažniji u mršavljenju ste vi. Cijeli je svijet zaokupljen dijetama i mršavljenjem, no većina radi mnoge greške pri mršavljenju, a ovo su najčešće.

Čarobni preparati

Svakodnevno smo bombardirani svakakvim preparatima za mršavljenje, no prava je istina da njihovim korištenjem dolazi do joj-jo efekta, na početku s lakoćom skinete kilu do dvije i nakon toga postaje sve teže i teže. Stoga ne sjedajte na reklame. Optimalno gubljenje kila na tjedan je pola kile do kilu. Ako želite skinuti koji kilogram uz pomoć preparata, prije nego kupite preparate pročitajte recenzije.

Kalorije su bitne

Kao sa svime tako i sa mršavljenjem svi žele čim prije vidjeti rezultate. Dijete se propisuju s nerazumno malim brojem kalorija. S manjkom kalorija vaše tijelo će teško izgubiti kilograme jer u organizam nećete unijeti sve potrebne hranjive tvari. Na taj ćete način brzo gubiti kilograme, no ne masne naslage već samo vodu. Niti jedna dijeta nebi trebala biti propisana ispod 1500 kalorija.

Prestroge zabrane

Većina dijeta započinje sa zabranama. Najčešće se morate odreći svega što volite, morate promijeniti svoju prehranu u potpunosti sa preskupim namirnicama, trebate kuhati jela koja vam oduzimaju puno vremena, no takav način prehrane nije za dugoročnu uporabu.

Cilj dijete je promijenjiti vaše prehrambene navike, hraniti se zdravo s minimalnim unosom ugljikohidrata, koji u malim količinama nije toliko nezdravo kako se predstavlja. Budite fleksibilni i dajte si nekada oduška.

Dosadne dijete

Ne preporučuju se one dijete koje u svojoj prehrani nude samo jednu namirnicu, kao na primjer ananas dijeta. Preučestalom uporabom samo jedne namirnice možda ćete i skinuti par kilograma, no to nisu dugoročne dijete. Jedan dan ćete samo shvatiti da vam se ta namirnica zgadila i da ju više ne želite konzumirati. Odustanite od dijeta koje nameću samo jednu prehrambenu namirnicu.

  Zeleni čaj za zdravlje

Loše strane posta

Kada ljudi vide da imaju previše kilograma taj se dan znaju odlučiti za pola obroka ili da će postiti. Ta odluka nije pametna, oni će tako izgubiti par grama na dan no bit će razdražljivi i nezadovoljni zbog gladi.

Izbacivanje kruha za vrijeme ručka je dobra ideja, ali preskakanje obroka ili post nije dobro rješenje. Post se dopušta samo ako ste tako dogovorili sa svoji liječnikom zbog detoksikacije organizma. Odlučite se za najbolju metodu mršavljenja prilikom čega neće nastradati vaše zdravlje i nakon čega ćete se bolje osjećati u svom tijelu.

Foto: Gts/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU