Pozitivne strane trudnoće

Koliko god trudnoća nije nimalo lako stanje za niti jednu ženu, ona ipak sa sobom nosi i neke dobre strane, osim naravno one najvažnije, a to je dobivanje bebe. Koji su to pozitivni simptomi trudnoće, donosimo u nastavku.

U trudnoći dolazi do poboljšanja u izgledu noktiju, kose i kože. Djelovanje hormona u trudnoći i poboljšani metabolizam utječu na sjajniju kožu, gušću kosu i čvršće nokte za vrijeme trudnoće.

U trudnoći se žena osjeća pozitivno i smireno, a tijelo trudnice ne može podnijeti nervozu i užurbanost. U trudnoći se potiče mozak na oslobađanje hormona, koji je zaslužan za dobro raspoloženje.

Hormoni koji se javljaju u trudnoći, dokazano smanjuju rizike od bilo koje kancerogene bolesti, posebice od raka maternice, kao i od raka dojke. Isto tako nakon svakog dojenja smanjujete rizik od oboljenja raka dojke.

U trudnoći se stil života mijenja na bolje, što znači da hrana koju trudnica unosi u sebe postaje zdravija i pravilnija, kao i što se očekuje prestanak pušenja.

Ako trudnica ne vježba, ona je u boljoj kondiciji od žene koja nije trudna i koja vježba. Za vrijeme trudnoće se kapacitet kondicije povećava za 30 posto te srce pumpa duplo veću količinu krvi, a ti efekti traju još i par mjeseci nakon poroda. Pa ako je trudnica bila u dobroj kondiciji prije trudnoće, nakon trudnoće će biti u najboljoj kondiciji ikad.

Žene koje pate od kroničnih bolesti će u trudnoći imati blaže simptome tih bolesti ili će čak simptomi u potpunosti i nestati. Nije u potpunosti poznato kako je to moguće, ali je dokazano da je tako. Kada trudnoća završi, vraćaju se i stari simptomi, nažalost.

Koliko god je možda spolni odnos u trudnoći umanjen, ipak kada se dogodi žena uživa više nego ikad. To je tako jer je pojačana cirkulacija, zbog koje je žena vrlo osjetljiva, te doživljava snažniji orgazam i brže se uzbuđuje.

  Orgazam kod muškarca

Foto: CREATISTA/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU