Prirodni lijekovi protiv bolova

Ovo su najbolji prirodni lijekovi protiv bolova.

U pravilu se bolovi u zglobovima javljaju kod starijih osoba, a najčešće se javljaju reuma i giht. Ipak, ove tegobe mogu mučiti i puno mlade osobe. Isto tako, bitno je na početku naglasiti da treba pravovremeno reagirati jer što duže čekate to će bolovi biti jači. Postoji velik broj starih lijekova koji ublažuju bolove, a često će pomoći upravo prirodni lijekovi. Narodnim lijekom koji možete sami pripremiti povratit ćete pokretljivost i time povećati kvalitetu življenja.

Prirodni lijekovi protiv bolova

Pripravak od celera protiv artritisa

Ako imate upalu zglobova, mogao bi vam pomoći ovaj pripravak. Na sitno nasjeckanu jušnu žlicu celera prelijte s vodom te stavite da provrije. Nakon što pripravak kratko odstoji, ocijedite ga. Po želji možete zasladiti medom. Pijte tijekom dana 2 šalice pripravka.

Osobe koje imaju upalu bubrega ne smiju konzumirati ovaj pripravak!

Rješenja za bolove u mišićima

Mast na bazi brđanke će pomoći pri bolovima mišica nakon teškog i napornog rada. Ako vas noću muče grčevi u listovima, masirajte ih utrljavajući maslinovo ulje, koje možete pomiješati s uljem od ljubičica.

Za one koji muku muče s “teniskim laktom” preporučuje se što češća gimnastika i plivanje jer oni održavaju elastičnost tetiva i ligamenata.

Prirodni lijekovi protiv bolova
Prirodni lijekovi protiv bolova

Reumatski bolovi i giht

Alkohol od kamfora u kombinaciji s vinjakom je uspješno sredstvo za bolne zglobove. Potrebno ga je utrljavati masiranjem na bolno mjesto.

Što se tiče gihta, tu veliku ulogu igra prehrana. Ako jedete hranu bogatu vlaknima s malo mesa i masti, to će regulirati probavu i pobrinut će se za brzo otklanjanje otpadnih tvari koje uzrokuju giht. Dovoljne količine tekućine također će pospješiti oslobađanje tih tvari. – (Prirodni lijekovi protiv bolova)

Ulje biljke pljuskavice se također koristi u liječenju gihta. Utrljavajte ga u bolne zglobove i više puta dnevno. – (Prirodni lijekovi protiv bolova)

Vrste vježbanja

Križobolja

Šibanje koprivom je stara metoda istjeravanja križobolje! Potrebno je ubrati nekoliko mladih kopriva u cvatu (berite ih rukavicama!) i zavezati ih u svežanj. Time tri dana uzastopce istucite oboljelo mjesto na leđima. Nakon početnog žarenja, otrov koprive dat će dugotrajan osjećaj topline. Bolno mjesto ne smije doći u doticaj s vodom! – (Prirodni lijekovi protiv bolova)

DRUGI UPRAVO ČITAJU