Smanjenje menstrualnih bolova

Efikasno smanjenje menstrualnih bolova

Od menstrualnih bolova danas pati mnogo žena. Menstrualne bolove obično karakteriziraju jaki grčevi i nesnosni bolovi. Bolovi i grčevi  se pojavljuju u nogama, leđima ili kao glavobolja. Dobro je što postoje razni načini kako ublažiti bolove.

Tablete

Tablete, koje se konzumiraju kako bi se smanjili bolovi, obično izgube svoju jačinu djelovanja nakon prekomjernog korištenja. Većina žena ne zna da si može pomoći i bez brojnih tableta. Menstrualni bolovi jako iscrpe ženu psihički i fizički. Tijekom prejake menstruacije tijelo bespotrebno gubi krv zbog čega može doći i do lažne anemije. Preslaba menstruacija je pokazatelj slabog optoka krvi.

Masaža stopala

Masažom stopala možete si olakšati nesnosne bolove bez da koristite kemijska svojstva. Najprije masirajte područje jajnika koja se nalazi sa vanjske strane stopala točno ispod članka noge. Ta se zona masira kružnim pokretima palca sve dok bol u tom području ne nestane, no ako bol ne nestane nemojte masirati duže od pet minuta.

Nakon toga treba preći na zonu maternice koja se nalazi s unutarnje strane stopala ispod članka stopala. Ova se zona masira isto kao i zona jajnika. Kada ste izmasirali zonu jajnika i zonu maternice izmasirajte zonu hipofize, štitne i nadštitne žlijezde i zonu nadbubrežnih žlijezda. Nakon toga laganim pokretima izmasirajte zonu dijafragme (ošit) pokretima naprijed-nazad. Cijeli ovaj postupak ponovite i na sljedećoj nozi.

Zdrava prehrana

Uz masažu stopala pripazite i na prehranu koju konzumirate. Izbjegavajte mliječne proizvode, hranu koja je životinjskog podrijetla i zasićene masti. Najbolje je da konzumirate namirnice kao što su tuna, skuša, losos i zdrave masne kiseline koji će pomoći da vam se mišići opuste. – (Smanjenje menstrualnih bolova)

Konzumirajte hranu koja je bogata magnezijem, ta će vam hrana ublažiti grčeve. Magnezij poboljšava sam tonus mišića, prirodno djeluje na njihovo opuštanje. Magnezij također pojačava sposobnost tijela koji apsorbiraju kalcij. Magnezij ćete pronaći u jogurtu, grašku, sušenom voću i mahunarkama, pogotovo grahu. Još ga možete naći u špinatu, bademima i lisnatom povrću. – (Smanjenje menstrualnih bolova)

Je li destilirana voda najbolja voda?

Pronađite najbolji način kako da se što prije riješite neugodne boli tijekom menstruacije. Važno je da vam spomenuti dani prođu što brže i neprimjetnije kako bi mogli normalno funkcionirati. – (Smanjenje menstrualnih bolova)

DRUGI UPRAVO ČITAJU