back to top

Prirodna sredstva protiv strija

Prirodna sredstva protiv strija. Gotovo svaka žena ima strije, i gotovo svaka od njih ih se želi riješiti ili ih barem malo ublažiti i učiniti ih nevidljivima. Ta želja se pojačava u ovom dobu godine, kada je naše tijelo izloženo na plaži, u kratkim suknjama i haljinicama.

Strija kao problem na tijelu

Strije se ne mogu brzo baš u potpunosti riješiti, no pomoću nekih namirnica može ih se ublažiti.

Primjerice, jedan od dobrih načina za to je aloe vera, odnosno gel aloe vere. To djeluje tako da listove aloe vere stavite na dio prekriven strijama, najčešće su to bedra ili trbuh. Ostavite listove da tako odstoje par minuta, a onda tretirano područje obrišite suhim ručnikom.

Prirodna sredstva protiv strija

Jedno od dosta dobrih sredstava protiv strija je vitamin C pomiješan sa šećerom. Sredstvo je dosta lagano za napraviti. Potrebno vam je samo malo limunovog soka i šećera. Nakon što ste to izmiješali, stavite na strije i ostavite da tako stoji. Sredstvo će biti još učinkovitije ako mu dodate i malo bademovog ulja. Nakon desetak minuta što je stajalo na vašoj koži, idite pod tuš i isperite.

Sezona je brojnog voća i povrća, a jedno od njih je grožđe. Osim za jelo, može nam pomoći i u procesu ublažavanja strija. Nanesite bobice na kožu i ostavite oko pola sata, a potom mlakom vodom sve isperite sa sebe. Nahranit će vašu kožu, ali i pomoći oko problema sa strijama.

Jedno od dosta dobrih sredstava je ulje čajevca. No, čajevac je intenzivnog mirisa pa vam to ispočetka može malo zasmetati, no to brzo popusti.

Strije u trudnoći

Većina žena strije dobije u trudnoći iz jednostavnog razloga što se tada naglo udebljaju. Najbolje prirodno sredstvo za rješavanje tog problema je kakao maslac. On može na vašem tijelu odstajati cijelu noć pa je stoga zapravo i preporučljivo da ga nanesete prije spavanja na mjesta gdje su se pojavile strije kako bi mogao odstajati i nekoliko sati jer će tako djelovanje biti najbolje.

  Trikovi protiv celulita

Foto: Hitdelight/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU