back to top

Prirodni recepti za lijepu kožu

Kukuruzno brašno je glavni sastojak svih sredstava za poboljšanje tonusa kože. Kako bi umjesto kupovnih proizvoda svoju kožu njegovali samo s prirodnim, u nastavku vam donosimo nekoliko recepata, koji se sastoje od kukuruznog brašna, uz koje će vaša koža postati mekša i svježija.

Za savršenu kožu lica, pomoći će vam kombinacija kukuruznog brašna, toplog mlijeka i meda. Sve što trebate napraviti je pomiješati 3 žlice toplog mlijeka, 3 žlice kukuruznog brašna i žlicu meda. Dobro promiješane sastojke, stavite na lice, i ostavite da odstoje 15 minuta. Ovu smjesu obvezno nanosite na vlažno lice, a nakon što je nanesete prekrijte je ručnikom. Kada je tretman gotov, isperite toplom vodom.

Ako želite napraviti prirodno sredstvo za čišćenje lica, napraviti ga možete tako da pomiješate eterično ulje ruže, kukuruzno brašno, kukuruzno ulje i mlijeko. U 3 dl mlijeka umiješajte 5 žlica kukuruznog brašna, pa ih grijte na pari pola sata. Nakon grijanja, smjesu ostavite da odstoji sat vremena pa procijedite mlijeko i dodajte mu 3 kapi eteričnog ulja ruže i 1,5 žlicu kukuruznog ulja. Smjesu dobro promiješajte i čuvajte u hladnjaku. Smjesu trebate koristiti 7 dana za redom.

Kremu za ruke možete napraviti tako da pomiješate glicerin, eterično ulje ruže, kukuruzno brašno i ružinu vodicu. Nad parom pomiješajte 3 dcl ružine vodice, 5 žlica kukuruznog brašna i 5 žlica glicerina. Ostavite smjesu da se ohladi pa u hladnu smjesu dodajte 5 kapi eteričnog ulja ruže. Svaki dan koristite gotovu kremu za ruke, a čuvajte je u hladnjaku.

Piling za lice možete napraviti miješajući bjelanjak i kukuruzno brašno. Jednostavno samo pomiješajte dva bjelanjka i 3 žlice kukuruznog brašna. Istrljajte svoju kožu dobivenim pilingom i ostavite da odstoji 15 minuta. Nakon toga kožu isperite prvo toplom pa hladnom vodom. Isperite kožu čineći kružne pokrete.

Masku za ruke možete napraviti tako da pomiješate mlijeko, kukuruzno brašno i kukuruzno ulje. Pomiješajte u posudici 4 žlice mlijeka, 4 žlice kukuruznog brašna i 3 žlice kukuruznog ulja. Sve sastojke dobro umutite pa nanesite na ruke i ostavite da djeluje 15 minuta. Nakon 15 minuta ruke isperite toplom, pa hladnom vodom.

Foto: Dragon Images/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU