back to top

Serum za suhu kožu

Dermatolozi su ustanovili da svaki čovjek povremeno pati od suhe kože. Najčešće je suha koža uzrokovana genetikom, no može biti i nekim utjecajima izvana, kao što je npr. tuširanje vrućom vodom. Suha koža nije ništa drugo nego posljedica nedostatka vode u gornjem sloju kože, što se manifestira perutanjem kože, koja postaje hrapava, a ponekad i puca.

Kod nekih ljudi sposobnost kože da zadržava vlagu jednostavno nije dovoljno izražena. Suhoća kože ima veze i s godinama, jer što smo stariji, lojne žlijezde proizvode manju količinu ulja, pa se koža suši.

I vremenski uvjeti utječu na suhoću kože pa je hladno i suho vrijeme, kakvo nas čeka zimi, pogodno za sušenje kože jer se izvlači vlaga iz kože. Isto tako suh zrak u klimatiziranim prostorima crpi vlagu iz kože.

Nasreću, postoji mnogo seruma koji su namijenjeni baš suhoj koži. Serumi imaju najbrže djelovanje za rješavanje problema suhoće, upravo zbog toga što su visoko koncentrirani, no laganih tekstura koje koža jako brzo upija. Oni se ne koriste svakodnevno kao što je to stvar s losionima za tijelo ili s kremama za lice, već samo 3 do 4 tjedna kad su problemi s kožom najkritičniji.

Kod korištenja seruma ne prestaje se koristiti krema, najbolje je nakon što koža upije serum, nanijeti kremu za lice koju i inače koristimo. Serum je najbolje koristiti dva puta dnevno, ujutro i navečer.

Cijene seruma se razlikuju, počevši od onih najjeftinijih koji su robne marke drogerije ili trgovine u kojoj ih nalazimo, pa do onih “paprenih” cijena. Postoje i oni srednjih cijena kao što su proizvodi koji su uvijek na bazi badema, što je jako dobro za suhu kožu.

  Namirnice za ljepotu

No, kao što znamo cijena nije nekad mjerilo kvalitete pa je bitnije pogledati sastav proizvoda. Za suhu i dehidriranu kožu najbitnije je da je na serumu kao sastojak navedena hijaluronska kiselina, a poželjno je i da sadrži vitamin C. Ti sastojci jamče vraćanje vlage i hidratizacije koži.

Nakon 3 do 4 tjedna korištenja seruma, koža više ne bi trebala biti suha pa za nastavak njege možemo nastaviti samo s kremom za lice.

Foto: Evgeny Atamanenko/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU