back to top

Prizivanje duhova

Svako malo na internetskim stranicama čitamo kako je netko imao bliski susret s duhom ili kako je neka kuća opsjednuta duhovima. Uvijek su duhovi kao pojava obavijeni velom misterija i nejasnoća. Skeptici ne vjeruju da uopće nešto takvo postoji, dok većinu ljudi ipak golica što li je to i odakle se pojavljuje.

Postoje i načini po kojima namjerno možemo izazvati duha. Pritom je većinom riječ o ritualima koji se odvijaju po točnom protokolu. Za one koji su izgubili neku blisku osobu zna biti privlačna spoznaja da bi na ovaj način mogli doći u kontakt s duhom izgubljene osobe, koji pritom uvijek ima nekakvu poruku za osobu koja je dozvala duha.

Za dozivanje duha obično je najbolje vrijeme mrak, kada se upale svijeće i sudionici raspoređeni u krug se drže za ruke. Obično postoji osoba koja je glavna u ritualu, pa ona zapravo izgovara riječi ili molitvu koja će zazvati duha… Ako se svijeća ugasi, počne titrati ili se nešto neobično događa znači da je duh prisutan.

Postoje raznorazna iskustva po kojima duh priča sa sudionicima, ponekad i razbija predmete po prostoriji.

Najučestaliji način zazivanja je pomoću igle i konca. Napravi se mapa s brojevima i slovima abecede, te se po sredini stavi igla privezana na končić. Duh zapravo pomoću slova i brojeva daje odgovore na pitanja koja mu postavljamo, jer ne može na drukčiji način komunicirati s nama.

Postoje i duhovi koji uzrokuju loše stvari i nije ih dobro zazivati, to su tzv. demoni. Oni se po pričama nekada javljaju iako nam je cilj bio zazvati dobroga duha i s njim komunicirati. Javi li se demon sam ili zbog greške u koracima pri zazivanju duhova, nije razjašnjeno.

Kao i u svim drugim parapsihološkim stvarima, treba dobro razmisliti prije nego što se upustimo u zazivanje duhova. Možda se neće ništa dogoditi, a možda će i doći do neželjenih stvari. To se nikad ne zna, pa ako nam je dosadno, možda ipak bolje da si nađemo neku običniju razonodu.

Foto: nvadim/Freeimages.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU