Prizivanje duhova

Svako malo na internetskim stranicama čitamo kako je netko imao bliski susret s duhom ili kako je neka kuća opsjednuta duhovima. Uvijek su duhovi kao pojava obavijeni velom misterija i nejasnoća. Skeptici ne vjeruju da uopće nešto takvo postoji, dok većinu ljudi ipak golica što li je to i odakle se pojavljuje.

Postoje i načini po kojima namjerno možemo izazvati duha. Pritom je većinom riječ o ritualima koji se odvijaju po točnom protokolu. Za one koji su izgubili neku blisku osobu zna biti privlačna spoznaja da bi na ovaj način mogli doći u kontakt s duhom izgubljene osobe, koji pritom uvijek ima nekakvu poruku za osobu koja je dozvala duha.

Za dozivanje duha obično je najbolje vrijeme mrak, kada se upale svijeće i sudionici raspoređeni u krug se drže za ruke. Obično postoji osoba koja je glavna u ritualu, pa ona zapravo izgovara riječi ili molitvu koja će zazvati duha… Ako se svijeća ugasi, počne titrati ili se nešto neobično događa znači da je duh prisutan.

GoSlim - smršaj zdravo

Postoje raznorazna iskustva po kojima duh priča sa sudionicima, ponekad i razbija predmete po prostoriji.

Najučestaliji način zazivanja je pomoću igle i konca. Napravi se mapa s brojevima i slovima abecede, te se po sredini stavi igla privezana na končić. Duh zapravo pomoću slova i brojeva daje odgovore na pitanja koja mu postavljamo, jer ne može na drukčiji način komunicirati s nama.

Postoje i duhovi koji uzrokuju loše stvari i nije ih dobro zazivati, to su tzv. demoni. Oni se po pričama nekada javljaju iako nam je cilj bio zazvati dobroga duha i s njim komunicirati. Javi li se demon sam ili zbog greške u koracima pri zazivanju duhova, nije razjašnjeno.

Kao i u svim drugim parapsihološkim stvarima, treba dobro razmisliti prije nego što se upustimo u zazivanje duhova. Možda se neće ništa dogoditi, a možda će i doći do neželjenih stvari. To se nikad ne zna, pa ako nam je dosadno, možda ipak bolje da si nađemo neku običniju razonodu.

Foto: nvadim/Freeimages.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU