Recept za zdravu kosu

Tijekom ljetnih mjeseci, što od sunca, što od mora, kosa vam se oštećuje više nego inače. No, to ne mora biti tako i posljedice ljeta nikako ne moraju biti ispucana i suha kosa. Potrebno je samo pravilno njegovati kosu i pružiti joj malo više pažnje i zaštite nego inače.

Jedino što trebate je slijediti ovih nekoliko laganih pravila i vaša kosa će vam biti zahvalna, a vi se nećete osjećati kao da vam je metla na glavi.

Njega kose

Nakon pranja kose, kada ste već kosu posušili ručnikom, malo se posvetite masaži vlasišta. Najbolje će biti da pritom dodate i malo destiliranog octa, a onda ga utrljavate u vlasište masirajući ga.

Masaža vlasišta neka traje desetak minuta, a onda na takvu kosu dodajte i ružmarinovo ulje. Sve skupa utrljavajte u kosu. Ovako, osim njege kose, uzrokujete bolju cirkulaciju. Nakon svega toga stavite i malo kokosovog ulja. S njim nikako nemojte pretjerivati kako ne biste imali problema s ispiranjem istoga jer je ono jako masno pa je prilično teško isprati ga ako ga ima u većim količinama.

Nakon što ste sve prethodno navedeno stavili na glavu, zaštitite je kapicom i sa svim tim prespavajte. Ako vas bude smetalo malo, to je sve prirodno i normalno s obzirom na kuru koja vam je na glavi.

Nakon što ste proveli noć ovako, možete isprati kosu normalno šamponom. Regenerator za kosu vam ovog puta neće trebati jer su ulja u funkciji toga.

Iako vam se možda ovaj proces čini kompliciranim i gnjavažom, sjetite se da vas jedino to dijeli od zdrave kose koja pršti od zdravlja i sjaja. A isto ponavljajte dva puta tjedno i barem mjesec dana. Nakon nekog doba, vaša će kosa biti zdrava od korijena do vrhova, i neće joj naštetiti nikakvi vanjski utjecaji, bilo da se radi o suncu, moru ili nečem trećem.

Nemojte ovo ponavljati više od šest mjeseci, ali neće vam biti ni potrebno, s obzirom na to da će se rezultati vidjeti i puno ranije.

Foto: Valua Vitaly/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU