Kako pravilno njegovati kosu

Kako bi svoju kosu što manje oštećivali te je njegovali na pravilan način, u nastavku vam donosimo neke od najvećih grešaka koje žene svakodnevno ponavljaju prilikom uljepšavanja kose.

Nikada kosu nemojte vezati elastičnom gumicom koja će kosu sigurno oštetiti. Kosu uvijek vežite gumicom za kosu, koja je prekrivena tkaninom. A ako samo želite maknuti kosu s lica, najbolje će biti da je maknete uz pomoć ukosnica, jer će je one najmanje oštetiti.

Vrući zrak iz sušila za kosu oštećuje i isušuje kosu pa pokušajte kosu fenirati uz što manje vrući zrak. Neka zrak koji dopire iz sušila za kosu, bude ugodan na vašoj koži pa tek takav zrak usmjerite na svoju kosu.

Žene najčešće griješe prilikom češljanja kose, a niti ne znajući da je svakodnevno oštećuju. Kosu nikada nemojte češljati od tjemena prema vrhovima, jer ćete je tako itekako oštetiti. Vaša kosa zahtijeva češljanje od vrhova prema tjemenu, jer je jedino na taj način nećete oštetiti.

Nemojte na kosu stavljati previše proizvoda za njegu i zaštitu kose, jer koliko god oni bili dobi, mogu uvelike naštetiti vašoj kosi, ako ih stavljate u pretjeranim količinama.

Koji god pribor za kosu koristili, pokušajte da taj pribor s vremena na vrijeme bude temeljito očišćen. Pribor za kosu zahtijeva čistoću, kako bi i vaša kosa nakon njega bila čista. Četke i češljeve za kosu je najbolje oprati toplom vodom i sodom bikarbonom. Ostavite četke i češljeve za kosu u ovoj mješavini da se natapaju oko 10 minuta pa ih nakon toga temeljito isperite.

Nikada nemojte biti pregrubi s mokrom kosom, što znači da ako je vaša kosa jako mokra, bilo bi poželjno da je ne vežete, jer ćete vezanjem mokre kose, kosu uništiti. Pazite da se kosa barem koliko toliko posuši, prije nego krenete s njenim vezanjem i kopčanje.

Pazite da uvijek koristite onaj šampon za kosu koji je adekvatan vašoj kosi. Što znači da ako imate masnu kosu, trebate prati kosu sa šamponom za masnu kosu, a ako je kosa suha, perite suhu kosu šamponom za suhu kosu. Važno je kosu njegovati adekvatnim proizvodima.

Foto: Valua Vitaly/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU