Krede za kosu

Ako želite promjenu i mislite kako bi mogli početi s kratkoročnom bojom za kosu, vrijeme je za najbolje krede za kosu. Ponekad treba biti drugačiji, a što bi značilo dodati na kosu malo plave ili zelene boje. U obzir dolaze brojne dinamične nijanse.

Jednokratno bojanje kose pomoću krede odlično je rješenje za sve one koji žele poseban izgled za barem jedan izlazak ili drugu prigodu. Dobro je što se mogu nabaviti u brojnim dućanima, a zahvaljujući prihvatljivim cijenama dostupne su mnogima.

Odabir krede za kosu ovisit će o tome kakvu trenutno boju imate i ako je u pitanju plava boja kose, najbolje će odgovarati nijanse poput zelene ili pink.

Brinete imaju malo više izbora budući da se radi o boji koja predstavlja dobru osnovu za razne nijanse. Savjetuju se boje poput ljubičaste, pink ili tirkizne.

Uz crvenu boju kose najbolje se slažu crvena, narančasta ili žuta nijansa, a nećete pogriješiti ni ako odaberete hladnije boje kao što su plava i zelena.

Crna boja predstavlja najbolju podlogu za dodavanje raznih boja pomoću krede. Žene s crnom bojom kose moći će birati nijansu koju žele i tako postići željeni efekt.

Svi oni koji se odluče na bojanje kose kredom kod kuće trebali bi prvo oprati kosu šamponom te odvojiti pramenove koje misle obojiti i potom trljati kredom. Važno je zaštititi ruke gumenim rukavicama te izbjeći nanošenje regeneratora. Žene s plavom bojom kose ne bi trebale prije bojanja prati kosu nego nanijeti kredu na suhe pramenove.

Nakon što ste dobili nijansu koju ste željeli kosu treba osušiti prirodnim putem, a ako nemate dovoljno vremena moguće je uključiti sušilo i namjestiti ga na manju temperaturu. Kako bi se boja što dulje zadržala, potrebno je nanijeti lak za kosu.

  Njega obojene kose

Nova boja koju ste dobili uz pomoć krede trajat će sve do sljedećeg pranja, a nakon što su nestali zadnji tragovi nove boje, sljedeći korak je hranjiva maska za kosu kako bi se vlasi stigle oporaviti te da bi ponovno bile sjajne i zdrave.

I na kraju ne treba zaboraviti uskladiti odjeću i šminku s novom bojom pramenova. Kako bi dojam bio još bolji, možete napraviti kovrče na nekoliko pramenova.

Foto: BigLike Images/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU