back to top

Rješenja za spuštene vjeđe

Primijetili ste da imate spuštene vjeđe i niste sigurni što učiniti? Postoje prirodne metode pomoću kojih ćete ubrzo riješiti problem na očima, a koje su jeftinije i jednostavnije za razliku od operacije, kreme ili injekcije botoksa.

Koje je najbolje rješenje za spuštene vjeđe? Prije nego što se počne razmišljati o najboljim rješenjima, dobro je znati zbog čega dolazi do spomenute pojave. Jasno je kako su spuštene vjeđe rezultat umora, stresa i nedovoljnog unosa tekućine. Jedan od načina je zdrav života i izbacivanje svih loših životnih navika iz vaše svakodnevice.

Ako se želite riješiti problema spuštenih vjeđa potrebno je piti puno vode, svježe sokove kao i biljne čajeve. Treba voditi računa da se ujutro popije čaša vode kao i da se u krevet ne ide žedan.

Svatko može biti zadovoljan pogledom u ogledalo ako pazi da ne konzumira previše kofeina, alkohola kao i slane hrane. Radi se o namirnicama koje ne doprinose lijepom, zdravom i svježem izgledu.

Rješenja za spuštene vjeđe podrazumijevaju i nekoliko prirodnih maski koje možete sami napraviti. Možete upotrijebiti svježi krastavac, bjelanjak ili čaj od kamilice.

Sve što treba učiniti je prisloniti na vjeđe krastavce, vrećice čaja od kamilice ili komad sirovog krumpira. Nakon nekoliko minuta možete ukloniti spomenute namirnice i ponoviti tretman svaki drugi dan.

Za što brže rezultate na suhe i čiste vjeđe treba nanijeti malo bjelanjka. Iako se radi o metodi koja neće pružiti trajni učinak, jasno je kako uz njenu pomoć možete barem privremeno riješiti problem spuštenih vjeđa i pritom izgledati mlađe.

Opuštajuće djelovanje na vjeđe može imati i hladna žlica. Potrebno je samo na vjeđe prisloniti hladnu žlicu.

Svojim očima možete pomoći i određenim vježbama. Radi se o vježbama mišića koji se nalaze u vjeđama, a što najbolje djeluje u kombinaciji s hidratacijom. Potrebno je staviti prst ispod obrve i polako ga podizati te prilikom svakog podizanja držati barem 10 sekundi prije nego što se koža ponovno opusti. Vježbu treba ponavljati svaki drugi dan.

  Prirodna njega lica

Postoji još jedna vježba za jačanje vjeđa. Što treba učiniti? Stavi se prst na sljepoočnice i lagano povlači kožu prema ušima. Nakon što je koža zategnuta, otvore se i zatvore oči i tako nekoliko puta zaredom. U pitanju su brzi pokreti.

Prije nego što se odlučite za velike promjene te odlazak na operaciju ili određeni zahvat, bilo bi dobro prije toga pokušati s brojnim prirodnim metodama koje ne uključuju samo određene namirnice, nego i aktivnosti. Neka prvi korak prema boljem izgledu bude pozitivna promjena u načinu življenja.

Foto: Stefan Redel/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU