back to top

Sprej za lice

Naše lice treba pojačanu njegu dolaskom hladnih i vjetrovitih dana. Grijani prostori i izlazak na nisku vanjsku temperaturu suše naše lice pa mu je potrebna dodatna hidratizacija kako bi održalo vlagu. Kao rješenje za brzu i efikasnu hidratizaciju sve više se na tržištu nameću sprejevi za lice.

Sprejeve za lice možemo kupiti u parfumerijama i drogerijama, ali nije problem ni napraviti ga u vlastitoj režiji. Tako jednostavan sprej možemo napraviti uz pomoć kamilice. Znamo da kamilica ima umirujuća i blaga svojstva, pa će isto tako na nju reagirati i naše lice.

Potrebno ju je skuhati i to u gaziranoj vodi, te ostaviti da se ohladi. Nakon toga dovoljno je uliti kapljicu eteričnog ulja koji su osnova svakog spreja za lice, te tako dobivenu tekućinu držati u bočici s raspršivačem. Ovakav sprej je idealan da kožu lica održi nježnom zimi, tako da sada kad je toplo vrijeme iza nas, dobro će nam doći ovakav umirujući sprej.

Sprej za lice možemo napraviti i s destiliranom vodom i eteričnim uljima. Najčešće se radi od eteričnog ulja lavande, ruže ili kamilice, no mi možemo upotrijebiti eterično ulje koje god želimo, a možemo i pomiješati dvije vrste. Kad pomiješamo eterično ulje koje smo izabrali (3,4 kapi) s vodom, potrebna nam je još samo bočica s raspršivačem kako bi dobili sprej za lice.

Za one osjetljive kože, uvijek se preporučuje eterično ulje blage kamilice. Ostali mogu miješati eterična ulja koja god požele i uživati u mirisima i blagodatima koje njihovoj koži nudi ovaj brzo dobiveni, ali djelotvorni sprej.

Još jedan jednostavan sprej za lice možemo dobiti pomoću mente. Potrebno je skuhati par listića mente, kao da kuhamo čaj. Dodamo par žličica šećera, te pustimo da se smjesa ohladi. Nakon hlađenja, prelijemo je u bočicu s raspršivačem. Menta je odlična za detoksificiranje kože, a ima i umirujuća svojstva poput kamilice.

  Crveni tragovi na koži

Kao što vidimo, sprej za lice je jako jednostavno napraviti, a znači puno suhoj i osjetljivoj koži lica kojoj je stalno potrebna vlažnost. Ukoliko se baš nikako ne možemo natjerati da napravimo svoj vlastiti sprej za lice, u drogerijama i parfumerijama ih ima različitih vrsta i cijena, pa si svatko sigurno može pronaći neki odgovarajući.

Foto: Kurhan/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU