back to top

Kako nanositi kremu za lice

Koža kod većine žena je masnija na tijelu nego na licu i rukama, stoga koži nije automatski potreban novi sloj kreme nakon svakog pranja. Dobre kreme znaju čak naškoditi, u slučaju da se koža maže nakon svakog pranja ona će se ulijeniti i smanjit će vlastitu proizvodnju masnoće.

Veliku ulogu oko veće masnoće ostalih dijelova tijela, osim lica i ruku, je to što su lice i ruke tijekom cijele godine izloženi zrakama sunca koje dodatno isušuju kožu.

Potreba za kremom

Lako ćete ustanoviti kada vam je potrebna krema, a kada nije. Uobičajeno je odmah nakon tuširanja namazati se kremom, no najbolje je da pričekajte hoće li vaša koža dvadeset minuta nakon tuširanja i dalje biti suha, u slučaju da je suha namažite je kremom, a u slučaju da nije najbolje je da ju ne mažete jer je sama proizvela masnoću koja joj je potrebna.

Obično je vašoj koži krema više potrebna zimi nego u vrućim ljetnim danima, to je zbog toga što se zimi tijelo manje znoji i time proizvodi manje masnog loja, isto tako zrake centralnog grijanja jako isušuju kožu.

Tip kreme

Različiti se proizvodi nude na tržištu, oni bi svi trebali dati koži prirodnu vlagu i masnoću. Neki proizvodi sadrže više vlage, neki  sadrže više masnoće, a u nekima ima jednaka količina masnoće i vlage. Teško je razaznati koji proizvod ima ono što vašoj koži treba, nekada koža ne prihvaća ono za što su određeni proizvodi namijenjeni.

Obično oni proizvodi koji obećavaju vlažnost kože mogu brzo ispariti te time dodatno isušiti kožu. Neka ulja isto mogu biti loša za kožu jer se ne upijaju u kožu već ostaju na površini. Najbolje je prije odabira proizvoda upitati kozmetičara koji tip kreme bi baš vama najbolje odgovarao, ili bi bilo još bolje da sami provjerite da li se proizvod zaista upija u kožu.

Postoje različiti tipovi krema i ulja no samo određeni prozvodi će odgovarati vašoj koži, stoga pažljivo birajte prije kupnje i ne nanosite kremu ako to koži nije potrebno.

Foto: SvetlanaFedoseyeva/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU