Zbog čega dolazi do bubuljica

Bubuljice se najčešće pojavljuju u pubertetu uslijed povećanog lučenja lojnih žlijezda. Ovo lučenje nastaje zbog povećanja hormonalnih sekrecija. No, lako je ustanoviti da teška ishrana kojom se u organizmu unosi velika količina masti, ako je pri tome i preobilna, pogoršava stanje.

Živčano stanje

Bubuljicama su najčešće podložne osobe koje lako crvene i koje se od najmanjeg uzbuđenja oznoje, odnosno nervozne osobe. Brige, uzbuđenja, živciranje i umor doprinose razvoju bubuljica. Da bi ste se riješili bubuljica, liječite vaše živce. Prije svega potreban vam je uravnotežen, spokojan život.

Hormonalno stanje

Bubuljice su u tijesnoj vezi sa hormonalnim stanjem. One se počinju pojavljivati između trinaeste i četrnaeste godine, odnosno u doba puberteta, najviše se pojavljuju između petnaeste i dvadesete godine. Obično su jače izražene nekoliko dana prijem menstruacije. Liječenje ovakvih bubuljica može se pokušati hormonima endokrinih žlijezdi. Naravno, pri tome treba biti krajnje oprezan i liječenje treba povjeriti specijaliziranom liječniku.

Ponekad je pojava bubuljica posljedica menstruacije, pa se liječenje može pokušati vitaminom E koji ima važnu ulogu kod funkcioniranja raznih žlijezda. Često nakon trećeg mjeseca liječenja, bubuljice nestaju ili se vidno smanjuju, a ne pojačavaju se u periodu menstruacije.

Način života

Zamoran život, nedovoljno tjelesnih aktivnosti i manjak svježeg zraka, nepravilno disanje i nepravilna prehrana utječu na pojavu bubuljica. Mnoge su djevojke žrtve takvih okolnosti i neprilika, i čim urede život i počnu se baviti sportom, bubuljice nestaju. Disciplinirajte se, vodite zdrav život, organizirajte vrijeme i posvetite ga više sportu.

Klima

Bubuljice se jače izražavaju u prijelaznim razdobljima iz jednog u drugo godišnje doba ili iz jedne u drugu klimu. Nekim osobama primorska klima pojačava razvoj bubuljica, drugima opet smanjuje. Međutim, planinsko sunce na većim visinama uvijek djeluje efikasno protiv bubuljica. Dovoljno je da dva do tri tjedna boraviti u planinama. Sunce je najbolji prijatelj kože. Sunce, a ne ludo sunčanje koje može vrlo loše utjecati na organizam.

Napravite sami obloge protiv bubuljica i riješite ih se na prirodan način. Kako? Provjerite u nastavku:

[fvplayer src=’http://vimeo.com/91400007′ splash=’http://www.savrsena.hr/wp-content/uploads/2014/02/oblozi-protiv-pristica.jpg’]

Foto: Deklofenak/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU